Inspiksen alkulähteellä

Hyvää ruokaa ja miellyttävä miljöö

Ravintolapäivänä Inspiksen ylläpitämän Kurren Kierroksen terassilla kiteytyi idea blogista ja sen sisällöistä. Open Mind ry:n nuoria työllistävä Inspis-projekti tarjosi erinomaisen lounaan merkeissä alustan pohdinnalle tulevaisuuden suuntaviivoista. Selvää oli kuitenkin se, että jaettavaa olisi. Hyvää ruokaa ja miellyttävä miljöö. Aktivoiva kansalaistoiminta on auttanut monia nuoria löytämään elämälleen miellyttävää sisältöä, jonka sivutuotteena on syntynyt vapaata kaupunkitilaa hyödyntävää toimintaa sen eri muodoissa ja lisää on tulossa. Inspiksen inspiroivaan toimintaan voi tutustua täällä.

”Jos jokainen huolehtisi omat roskansa roskiin, vapautuisi kaupungilla miljoona euroa muun muassa nuorten työllistämiseen eri tavoin”, Open Mind ry:n puheenjohtaja Juutilainen toteaa. Ei vihjata enempää. Omien sanojensa mukaan Inspiksellä on tekemisessään “positiivista anarkiaa”, mikä on varsin tervetullut asenne, kun kyse on nuorisotyöttömyyden ehkäisemisestä. Nuori järjestö on saanut lämpimän vastaanoton ja Ravintolapäivään osallistumisen kautta yksityisilläkin ihmisillä oli mahdollista antaa lahjoituksia toiminnan tukemiseksi. Näin ilahduttavan moni tekikin.

Ajatus blogin luomisesta oli kiinnostava, mutta kokemus puuttuu kokonaan. Halu jakaa kokemuksia tulevien seikailujen varrelta on suuri. Sisältöä on vaikea ennustaa etukäteen, mutta toiveena olisi kertoa tavallisten ihmisten tarinoita maailman eri puolilta, tutustua ruokakulttuureihin, paikallisiin tapoihin ja saattaapa siihen jotain matkaamisvinkkiäkin sisältyä. Tulevaisuuden pääpuheenaiheita tulevat kuitenkin olemaan sukeltaminen sekä muut mieltä vavisuttavat ja askarruttavat kokemukset.

The idea of this blog and its contents came up at Kurren Kierros terrace, run by Inspis on Restaurant Day. In addition to a delicious lunch, the Inspis project which employs young people, offered food for my thoughts about future plans. One thing that was clear was that there is a lot to share. Good food and pleasant surroundings. The activating civic action has helped a lot of kids to find pleasant content for their life which has resulted in different forms of activities that take advantage of free areas of the city and more is to come. Read more about the inspiring activities of Inspis here.

“If everybody took their own garbage to the bin, the city would have one million euros more money to for example employing young people in different ways”, says Juutilainen, chairperson of Open Mind ry. Let’s not suggest anything more. According to their own words, Inspis uses “positive anarchy”, which is a very welcome attitude when it comes to preventing unemployment of young people. The young organization has had a warm welcome and by participating the Restaurant Day they offered people the chance to donate money for their activity. We were happy to notice that many people did donate.

The idea of starting our own blog intrigued us, but what we were lacking was experience. We truly wanted to share our experiences during the upcoming adventure. It’s hard to predict how the content will be like, but hopefully there’ll be stories about ordinary people form around the world, food cultures, local manners and perhaps some travel tips. The main topics, however, will surely be diving and other mind blowing and confusing experiences.

Päivän keitto
Inspiksen kokkikolmikko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *