Hanoi spring rolls

Toinen toistaan hämmentävämmät eineet kuuluvat oleellisesti osaksi seikkailijan arkea. Ruokailutilanteet tapahtumaketjuna johdattavat syvälle vieraisiin kulttuureihin. Blogissa tullaan jakamaan myös kokemuksia keittiöistä matkan varrelta. Osa tullaan soveltamaan reseptimuotoon härmän olosuhteita silmällä pitäen, jotta innokkailla kotikokeilla on mahdollisuus päästä osaksi tätä kulinaristista kokemusta. Tässä ensimmäinen maistiainen.

Hanoi spring rolls (Vietnam)

Kokonaisvalmistusaika: 50 min

Raaka-aineet (9-10 rullaa)
1 sipuli
2 porkkanaa
n. 100 g / 2 pientä pussia stew beef-nuudelia
2 kpl nuudelimaustepusseja
200 g naudan jauhelihaa
riisipapereita

Paistamiseen 1,5 dl öljyä

Valmistus
1. Murskaa nuudelit kulhoon. Silppua sipuli ja porkkanat. Lisää sipuli, porkkana, maustepussien sisältö sekä jauheliha kulhoon ja muovaa ainekset taikinaksi.
2. Kastele riisipaperi vedellä ja aseta se tasaiselle alustalle. Ota haluamasi määrä taikinaa ja muotoile se keskelle paperia.
3. Rullaa pehmennyt riisipaperi täytteineen napakaksi rullaksi.  HUOM! Rullat takertuvat toisiinsa.
4. Paista rullat molemmin puolin öljyssä wokkipannulla tai paistokasarilla. Öljyä tulee olla noin rullien puoliväliin. Paistoaika on noin 8-10 min öljyn lämpötilasta ja rullien koosta riippuen. Nostele kullanruskeaksi paistuneet rullat talouspaperin päälle.

Dippinä suositellaan valmista sweet chili-kastiketta. Kokeile myös tuoretta chiliä chopattuna kalakastikkeeseen.

Peculiar and even confusing food is an essential part of everyday life for a traveller. Dining experiences as a chain of situations lead you deep inside foreign cultures. In this blog, we will also share our experiences of different cuisines along our way. A part of it will be adjusted into recipes for the Finnish conditions so that the most eager cooks at home could participate our culinary experiences. Here’s a first delicacy:

Hanoi spring rolls (Vietnam)

Entire preparation time: 50 min

Supplies (9-10 rolls)

1 onion
2 carrots
approx. 100 g /2 small bags of stew beef noodles
2 noodle spice bags
200 g minced beef
rice paper
1,5 dl oil for frying

Preparation

1. Start by crushing the noodles in a bowl. Chop onion and carrots. Add onion, carrots, spices and minced meat to the bowl and form into a dough.
2. Water rice paper and place it on an even base. Put some dough into the middle of the paper.
3. Roll the softened rice paper with fillings into a tight roll. NB! The rolls stick into each other.
4. Fry the rolls from both sides in oil on a wok pan or frying pan. The oil should reach up to the middle of the rolls. Frying time varies between 8 and 10 minutes depending on temperature and the size of the rolls. Finally, put the golden rolls on a piece of paper towel.

A recommended dip for the rolls is sweet chili sauce. You can also try fresh chili chopped into fish sauce.

 

HUOM! Huolehdithan paloturvallisuudesta. Älä päästä rasvaa yli kiehumispisteen, vähempikin riittää. Rasvapalo sammutetaan aina tukahduttamalla. Mikäli kiehuvaan rasvaan kaadetaan vettä, tapahtuu räjähdys.

NB! Remember safety. Don’t let the oil pass boiling point, less will do just fine. Burning fat is put off with a lid. Never pour water on burning oil because it will explode.

Yksi vastaus artikkeliin ”Hanoi spring rolls

  1. Tuulia Riukka

    Testattu on, kiitos reseptistä! Resepti toimii oikein hyvin ja tätä on helppo täytteiden puolesta soveltaa. Paistaminenkin sujuu kunhan ei laita liian montaa rullaa kerralla pannuun 🙂 Riisipaperi on kostutettuna niin tahmaista, että tarttuu joka paikkaan. Eli 2-3 rullaa kerralla pannulla.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *