Lahden Pelicans – lapsen asialla

Pelicans – Tappara 1-2

Urheiluseuroilla on tunnetusti pitkä historia lasten ja nuorten kasvun tukemisessa. Tässä roolissa myös Lahden Pelicansilla on pitkät perinteet. Joukkueena toimiminen ja kurinalainen harjoitteleminen opettavat kantamaan vastuuta itsestään, mutta myös muista. Sukellus Asiaan haluaa kantaa oman kortensa kekoon tällä saralla ja tuoda näkyväksi nuorten kanssa tehtävää työtä. Kohteeksi on valikoitunut lastensuojelun perhetyössä tehtävä poikatyö, joka on suunnattu erityisesti teini-ikäisille pojille, jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Roolimallit ja turvallisen aikuisen läsnäolo, ohjaus ja opastus ovat erityisen suuressa roolissa teini-iässä, jolloin identiteetin kehitys on voimakkaimmillaan.

Sukellus Asiaan lahjoitti liput Pelicans – Tappara otteluun lastensuojelun perhetyön ”Äijäsähly”-ryhmälle, joka on suunnattu lastensuojelun palveluiden tarpeessa oleville teini-pojille ja heidän iseilleen motivoidaksemme heitä sitoutumaan. Uskomme siihen, että yhdessä jaetuilla positiivisilla kokemuksilla ja elämyksillä on kauaskantoisia positiivisia vaikutuksia. Kiitos Lahden Pelicans!

”Äijäsählyn” tavoitteena on tuoda teini-ikäiset pojat isiensä kanssa yhteen tervehenkisen harrastuksen pariin. Yhdessä liikkumalla ja tekemällä saadaan aikaan positiivisia muutoksia perheiden vuorovaikutuksessa, sekä opetellaan ja kannustetaan liikkumaan kutakin omien kykyjensä mukaan. Liikunnan terveysvaikutuksista niin fyysisen kehityksen kuin mielenterveyden näkökulmasta ei liene tarpeen sen enempää saarnata.

Isät ja pojat pois paitsiosta!

Sports associations are known from their long history with supporting children’s growth. Also Lahti icehockey team Pelicans has long traditions in this area. Working in a team and disciplinary training teach children to take responsibility on themselves as well as on others. Sukellus Asiaan wants to contribute to this matter and bring visibility to work that is done for children. Our target was boys who are under the children welfare program and more precisely teenage boys who are in the danger of social exclusion. Role models and presence and guidance of a safe adult play an important role in teenage, when a teen’s identity is being evolved.

Sukellus Asiaan donated tickets to Pelicans-Tappara hockey game for “Guy floorball” group of children welfare program, aimed for teenage boys in need of children welfare services and their fathers. This way we hoped to motivate them to commit themselves to the program. We believe that common positive experiences have long term positive effects. Thank you Pelicans!

The “Guy floorball” aims to unite teenage boys and their fathers with a nice hobby. Common hobbies and sports moments result in positive changes in the family communications as well as encourages each person to find their own field of sports. We guess it’s needless to preach any more on the positive effects of sports on both physical and mental health.

Get out of offside, fathers and sons!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *