Danau Toba, ensimmäinen etappi

Danau Toba

 

Välilaskulla Bangkokissa tarttui mukaan uusi matkakumppani, jonka seikkailuja voi tulevaisuudessa seurata osoitteessa facebook.com/sukellusasiaan. Siitä myöhemmin lisää.

Danau Toba, tuo mystisen kaunis kraaterijärvi Sumatralla, jonka ympäristön asuttanut Batak-heimo on ottanut huomaansa stressin runtelemat, väsyneet kulkijat. Kontrasti on valtava. Missä on kaikki se kiireen, suorittamisen ja massin ihannointi, mihin olemme länsimaissa tottuneet ja minkä varaan olemme arvomaailmamme rakentaneet? Ystävällisyys, solidaarisuus, vieraanvaraisuus ja rauha ovat ne neljä adjektiivia, jotka kuvaavat touhua parhaiten, eikä elämä täällä todellakaan pyöri sen kolikon ympärillä.

Ilmasto on mitä parhain ja kaiken kruunaa sanoinkuvaamattoman kaunis luonto. Sieniomeletteineen mellastavaa singaporelaislaumaa lukuunottamatta myös turistit loistavat poissaolollaan ja hyvä niin. Sukellus Asiaan vetäytyy nyt takaisin nauttimaan joutenolosta ja kaikin puolin mainiosta meiningistä vielä joksikin aikaa. Stressi alkaa helpottaa.

“‘Cause nothin’ lasts forever, even cold November rain.” – GN’R

When changing flights in Bangkok, a new friend joined us. Their adventures can be followed on facebook.com/sukellusasiaan in the future. More to come later on.

Danau Toba is a magically beautiful crater lake in Sumatra. The Batak tribe who lives there has taken the tired and stressed travellers into their care. The contrast is huge. Where is all the hurry, performing and money we look up to in the Western countries and on which our values are based on? The four words that best describe the life here are friendliness, solidarity, hospitality and peace. Life does definitely not circle around the coin in here!

The climate is as good as it can get and there are no words for the beauty of the nature. We are happy to notice that tourists are nowhere to be seen, except for a bunch of Singaporeans going crazy with their mushroom omelettes. Anyhow, SukellusAsiaan continues to enjoy the lovely peace and harmony for a bit more. The stress is disappearing.

“Cause nothin’ lasts forever, even cold November rain.” GN’R

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *