Lapsen asialla Phnom Penhissä

Slummi

Lapsen asialla oli Phnom Penhissä matkalla Steung Mean Cheun kaatopaikalle viemään avustuksia lapsille, jotka elättävät itsensä keräämällä kovamuovia muun roskan seasta. Asiat eivät kuitenkaan kehittyneet aivan suunnitelmien mukaan. Tarkoituksenamme oli tuoda helpotusta nälkiintyneeseen arkeen, mutta hallitus on kieltänyt avustuskuljetukset. Aseistetut vartijat estävät paikallepääsyn. Toki on ymmärrettävää, että julkista kuvaa Kambodzan meiningistä halutaan siistiä. Eräänlainen kasvojenkohotus tämäkin.

Caring for children was in Phnom Penh on its way to Steung Mean Cheu dump site to take some goods for children who support themselves by collecting hard plastic from the trash. However, things didn’t work out quite as planned. We intended to help the hungry children, but the government had denied all aid transportations. Armed guards stopped us. Well, it is understandable that they want to make Cambodia look better for the outsiders. This was a sort of facelift.

Lapsia

Lisää lapsia

No mikä neuvoksi? Pienen tiedustelun jälkeen korviimme kantautui tieto orpokodista, joka toimii kansainvälisten lahjoitusten varassa. Eipä siinä sitten muuta kuin 50 kilon riisisäkki tuk tukiin ja nokka kohti Light House Organisationin ylläpitämää keskusta, minne onnekkaimmat katujen lapsista pääsevät nauttimaan huolenpidosta. Keskuksessa asuu reilu 80 lasta, jotka käyvät valtion koulua. Pääsääntöisesti ikähaarukka on 6-18 ikävuoden välillä. Lapset majoittuvat 8-12 hengen huoneissa ja silminnähden näyttävät nauttivan uudesta elämästään. Hyvä niin.

Emme kuvitelleetkaan tekevämme ihmeitä, mutta huomatessamme riisisäkin riittävän vain yhdeksi päiväksi, pettymys oli suuri. Olkoonkin, että 50 kilosta riisiä saa valmistettua 300 annosta, mutta kuitenkin, vain yksi päivä. Olisimme toivoneet pystyvämme parempaan. Käytössämme olevilla resursseilla se ei kuitenkaan ollut mahdollista. Riisisäkin hinta on yhtä suuri kuin Sukellus Asiaan kahden päivän matkabudjetti. Haluatko sinä auttaa?

Mielestämme paras tapa tehdä merkityksellistä, muutokseen johtavaa ja hyvin koordinoitua vapaaehtoistyötä on ottaa osaa Allianssin nuorisovaihdon koordinoimiin ohjelmiin ympäri maailman. Nuorisovaihdon tarjoamiin vaihtoehtoihin voit tutustua täällä. Suosittelemme kaikille vaihtoehtoisesta matkailusta kiinnostuneille.

Then what? After some inquiries we heard of an orphanage which is run with international donations. Well, we decided to throw the 50 kilo rice sack to tuk tuk and head for the centre which is supported by Light House Organisation and in which the luckiest orphans are taken care of. There were about 80 children living in the centre and they all went to government school. The children were mainly aged 6-18 years. They lived in the rooms of 8-12 persons and clearly seemed to enjoy their new life. That is great.

Even if we didn’t imagine that we could do wonders, finding out that the rice sack would only be enough for one day was a huge disappointment. The 50 kilos of rice equals 300 portions, but still, only one single day. We had hoped that we could do better. However, with the available resources that was not possible. The price of the rice sack equals to our two day travel budget. Do you want to help?

In our opinion, the best way to do some meaningful and well coordinated volunteer work, which leads to change, is to participate the youth exchange programs coordinated by Allianssi all around the world. Read more about the choices offered by the youth exchange here. Highly recommended to all those interested in alternative travelling.

Ostoksilla

Riisisäkki

Poikien huone

Tyttö

Ryhmäkuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *