Se tavallinen tarina? – Michael Murphey

dynamiittia

Insinööriopintoihin liittyvä harjoittelujakso Australiassa, opintojen loppuun saattaminen Irlannissa, pari vuotta töitä Australiassa, pari vuotta töitä ja reissaamista Etelä- ja Keski-Amerikassa, vuosi kotona Irlannissa, josta takaisin Australiaan töihin, sieltä Kanadan, Egyptin ja jälleen Australian kautta Kaakkois-Aasiaan, jossa viime kesäkuusta lähtien avaamassa uutta guesthousea Kampotissa, Kambodzassa. Siinä lyhyesti Michael Murphyn, 29, reitti viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

Totutun kaavan mukaan elämässä hankitaan perhe, asunto ja koira. Michaelin näkemys on kuitenkin toisenlainen. Hänen juttunsa ei ole perinteinen arki vaan matkustaminen. Hän haluaa tehdä hulluja juttuja ja tavata uusia ihmisiä. Matkustaminen on opettanut paljon ja avannut silmät monen asian suhteen ja siksi hän haluaakin rohkaista ihmisiä lähtemään kantabaarin sijaan maailmalle.

Ihmiset tekevät matkustamisesta mielenkiintoista. Voit tavata samankaltaisia ihmisiä toiselta puolelta maailmaa ja huomata, kuinka ympärilläsi olevat ihmiset vaikuttavat omiin päätöksiisi ja motivaatioosi tehdä asioita. “Travelplans are the people you’ve met.” Matkoilla tavatut ihmiset saattavat tulla tapaamaan sinua maailman ääriin. Kaverit kotona taas huokailevat, että haluaisivat itsekin lähteä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että on parempi olla tyytyväinen omaan elämäänsä, koska sinä itse valitset.

A traineeship in Australia related to your engineering studies, finishing the studies in Ireland, working a couple of years in Australia, working and travelling a couple of years in South and Central America, staying at home in Ireland for one year, returning to work to Australia, then Canada, Egypt, Australia again and finally to Southeast Asia, where since last June opening a new guesthouse in Kampot, Cambodia. This is Michael Murphy’s, aged 29, route during the past eight years.

The usual way is to get yourself a family, a house and a dog. However, Michael sees it differently. Instead of the traditional everyday life, he chooses travelling. He wants to do crazy things and meet new people. Travelling has taught him a lot and opened his eyes in many ways and therefore, he wants to encourage people to see the world instead of just going to the pub next door.

It’s the people that make travelling interesting. You can encounter your kind of people from the other side of the world and notice how the people around you influence your decisions and your motivation to do things. “Travelplans are the people you’ve met”. The people you have encountered during your trips may come to see you to the other side of the world. Friends back home only sigh and think they would like to go as well. A good thing to remember is that it’s best to be happy with your own life because it is you who chooses.

Tuk tuk

Perustaessaan liikekumppaniensa kanssa Arcadia backbackers guesthousea he halusivat tarjota vieraille mahdollisuuden tehdä asioita, joita he eivät voi tehdä kotona. Asioita, joista he itse aikanaan unelmoivat. Michael on matkoillaan muun muassa pudonnut rotkoon kiipeillessään jäätiköllä ja pelastunut täpärästi ystävänsä ansiosta, räjäytellyt dynamiittejä autiomaassa Boliviassa sekä ajanut tuk tukilla Jakartasta Koh Lantalle. Neljän päivän laivamatka Kolumbiasta Panamaan venyi 15 päiväksi, kun purjelaiva eksyi kapteenin sairastuttua ja Michaelin jouduttua itse ohjaksiin. Hän on myös päätynyt irlantilaisen sanomalehden etusivulle jouduttuaan keskelle jääkiekko-ottelun jälkeen alkanutta mellakkaa ollessaan Vancouverissa.

Täyttäessään 30 Michael aikoo olla Intiassa tai Nepalissa. “Plans are made to be changed. Live by the moments”, hän toteaa.

As Michael was setting up the Arcadia backpackers guesthouse with his business associates, he wanted to offer the guests a possibility to do things they couldn’t do at home. Things he himself used to dream of. During his trips, Michael has among other things fallen into a ravine while climbing on a glacier and was only barely saved by a friend, blown up dynamite in a desert in Bolivia and driven a tuk tuk from Jakarta to Koh Lanta. A four day boat trip from Colombia to Panama turned to 15 days as the captain fell ill and Michael had to take his place. Michael has also appeared on the front page of an Irish newspaper when he ended up in the middle of a riot after an ice hockey game in Vancouver.

By the time Michael turns 30, he intends to be in India or Nepal. “Plans are made to be changed. Live by the moments.” he says.

Jääkiipeilyä

Vuoria

Mellakka

Arcadia Backbackers Kampot, Cambodia. Big Respect!

Arcadia Backbackers Kampot, Cambodia. Big Respect!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *