Hullut päivät Ho Chi Minh Cityssä

mopoja

Dösällä Kampotista Ho Chi Minh Cityyn 14 tuntia. Miellyttävä matka. Kaupungin sykkeeseen saapuessamme oli silmät pudota päästä. Kuulemamme vertauskuva Stockmannin hullujen päivien ja Saigonin liikenteen välillä on mitä osuvin, paitsi että täällä kaikki liikkuu moottoripyörillä. Tien ylittäminen tuntuu ajoittain miltei mahdottomalta. Olemme sanattomia.

Saigonin väkiluku on jotain seitsemän miljoonan luokkaa ja moottoripyöriä on varmaan kolme miljoonaa. Prätkillä liikkuu kaikki aina sohvakalustosta puoleen tusinaan jukkapalmuun ja viishenkiseen perheeseen. Tunnelmaa on mahdoton tallentaa kameralle. Tarunhohtoinen Saigon on kaikessa mahdottomuudessaankin yksi parhaista Aasian suurkaupungeista. Tulkaa itse toteamaan tilanne!

The bus ride from Kampot to Ho Chi Minh City took 14 hours. What a pleasant little trip. As we arrived to the city centre, we couldn’t believe our eyes. The comparison of traffic in Saigon and crazy days in Stockmann department store is a good one, except that in here everything moves on motorbikes. Crossing the street seems impossible at times. We are out of words.

There are about seven million people in Saigon and maybe three million motorbikes. Everything from sofas and half a dozen Yucca plants to a five member family moves on two wheels. It is impossible to capture the atmosphere on a camera. Despite its impossibilities, the magical Saigon is one of the best cities in Asia. You must come here and see for yourself!

Tarpeeksi mopoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *