Banh bao chien

Lihapiirakka vietnamilaisittain

Tässä kaikille herkkusuille vietnamilainen lihapiirakka, mitä kelpaa näin tetin aikaan ystävien ja sukulaisten kesken Buddhan kunniaksi nautiskella. Hyvää tulevaa vuodenvaihdetta rakkaat ystävät ja sukulaiset, täällä alkaa juhlat.

Taikina
2,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
1 dl maitoa

12 viiriäisen munaa
40 g lasinuudelia
200 g possun jauhelihaa
2 kevätsipulia ohuina siivuina
1 tl kalakastiketta
1/4 tl suolaa
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
Öljyä paistamiseen

12 kpl

Sekoita jauhot ja suola kulhossa ja jätä keskelle kolo. Sekoita hiiva lämpimään maitoon, kaada koloon ja sekoita jauhojen kanssa. Alusta taikina jauhotetulla alustalla, siirrä takaisin kulhoon ja anna kohota.

Keitä ja kuori munat.

Keitä lasinuudeleita 2 min. Huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa n. 3 cm pätkiksi. Sekoita nuudelit, jauheliha, sipulit, kalakastike ja mausteet keskenään.

Jaa taikina 12 osaan ja kauli niistä pyöreitä levyjä. Jaa myös täyte 12 osaan. Tee täytteestä litteä levy, jonka käärit munan ympärille. Aseta keskelle taikinaa ja paina taikinan reunat yhteen. Halutessasi voit pyöritellä pyöreiksi palloiksi tai koristella reunan valitsemallasi tavalla. Paista öljyssä noin 4-5 min. Valuta ylimääräinen öljy pois.

May we introduce you gourmets to a Vietnamese meat pie, a good dish to eat at the time of tet with friends and family in the honour of Buddha. Happy New Year dear friends and relatives, the party starts here in Vietnam!

Dough
2,5 dl wheat flour
¼ tsp salt
1 tsp dry yeast
1 dl milk

12 quail eggs
40 g glass noodles
200 g minced meat (pork)
2 thinly sliced spring onions
1 tsp fish sauce
¼ tsp salt
¼ tsp black pepper
oil for cooking

12 pies

Mix flours and salt in a bowl and leave a hole in the middle. Mix yeast with warm milk, pour in the hole and mix with flours. Knead the dough on a floured surface, put it back into the bowl and let rise.

Boil and peel the eggs.

Boil the glass noodles approximately 2 min. Rinse in cold water and cut into 3 cm pieces. Mix the noodles with minced meat, onions, fish sauce and spices.

Divide the dough in 12 pieces and roll the pieces into circles. Divide also the filling in 12 pieces. Press each filling into circle shape and roll around an egg. Place it in the middle of dough and close the edges of dough. If you want, you can roll the pies into round dumplings or decorate the edges as you like. Fry in oil 4-5 minutes. Drain excess oil.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *