Sukeltajan ABC

Phuong

Sukeltajan ABC valaisee sukeltamisen ihmeellistä maailmaa sukelluskokeilusta aina pro leveleille saakka. Tästä se alkaa!

Oletko koskaan haaveillut sukeltavasi kristallinkirkkaissa vesissä kaikenkirjavien kalojen keskellä tuntien itsesi painottomaksi? No kukapa ei olisi. Jo pienestä pitäen Jacques Cousteaun seikkailuja seuranneina olemme haaveilleet uudesta ihmeellisestä maailmasta, johon olemme nyt astuneet. Maailmaan, joka tuntui kaukaiselta ja saavuttamattomalta, on nyt leikkikenttämme.

Sukeltaminen on mahdollista kaikille perusterveille, aiheesta kiinnostuneille. Oikeassa ympäristössä sukeltaminen on turvallista, mutta ennen kaikkea rentouttavaa ja hauskaa. Kynnys lajiin tutustumiseen on tehty erilaisten sukelluskokeilujen kautta erittäin helpoksi. Ei tarvita muuta kuin uimahousut ja kiinnostus lajia kohtaan.

Varoituksen sana kuitenkin kaikille Cousteaun maailmasta haaveileville. Sukeltaminen on äärimmäisen koukuttava harrastus. Se on haastavaa, motivoivaa ja jännittävää. Jokainen varmasti löytää itselleen sopivan tasoista tekemista aina Open Water Diver-peruskurssista tekniikkasukellukseen, missä tavoitellaan jopa sadan metrin syvyyttä.

Tehtyäsi päätöksen hakeutua lajin pariin valitse mieleisesi sukelluskohde. Sukelluskoulun valinnassa kannattaa luottaa omaan intuitioon. Ensimmäinen sukellus on aina jännittävä ja se kyllä näkyy naamasta, joten helpommalla pääsee, kun sanoo sen reilusti ääneen. Tietoisuus asioista helpottaa jännitystä. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Tullakseen hyväksi sukeltajaksi vaaditaan kärsivällisyyttä ja pitkäjännitteisyyttä, joten huoli pois.

Olemme itsekin aloittaneet lajin parissa rämpimisen nollasta ja joka päivä vastaan tulee lukuisia uusia haasteita, mutta suunta on ylöspäin, eikun siis alaspäin.

Hyviä sukelluksia!

Diver’s ABC is an insight on the wonderful world of diving from the first attempt to pro level. Here we go!

Have you ever dreamt of diving in crystal clear waters surrounded by colourful fish and feeling weightless? Well, who hasn’t. Having followed the adventures of Jacques Cousteau since our early childhood, we have only dreamt of that wonderful world, until now. The world that seemed so distant and unattainable is now our playfield.

Diving is possible for every person of basic health interested in the sport. Diving in the right area is safe but first and foremost relaxing and fun. Access to the sport is very easy thanks to different diving experiments. All you need is a swimsuit and interest in the sport.

However, watch out all you who dream of Cousteau’s world: diving is extremely addictive! It is challenging, motivating and exciting. Everyone can find their own way of diving, as the possibilities range from basic level Open Water Diver courses to technical diving, in which the aim is to dive as deep as to hundred metres.

Once you have made the decision to start diving, choose a destination. It’s best to trust your own intuition when choosing a diving school. The first dive is always exciting and this can surely be seen from your face. Therefore, the easiest way is just to admit it. Acknowledging makes it easier and it’s good to remember that none of us are born pro! Patience and perseverance are required in order to become a good diver, so no worries!

We have also started diving from zero and we encounter numerous new challenges every day, but the only way is forward – I mean downward.

Have a nice time diving!

Clown fish

Lionfish

Indian walkman

Swim through

4 vastausta artikkeliin ”Sukeltajan ABC

 1. Mari

  Mua on jo pitkään kiehtonut kokeilla sukellusta, ja harmittaa hieman viimevuotisen Meksikon reissun jälkeen, etten siellä ymmärtänyt miten hienot mahdollisuudet sukelteluun Riviera Mayan ja etenkin Cozumelin saaren lähellä sijaitsevalla maailman toiseksi suurimmalla koralliriutalla olisi ollut!

  Eniten itseäni arveluttaa omat korvani, jotkat ovat aika herkät kaikenlaisille ilmanpaineiden muutoksille, muun muassa lentokoneissa mulla on välillä ongelmia saada korvat auki etenkin laskun jälkeen (purkkaa ja leukojen aukomista oon kokeillut, ei toimi, ainoastaan ihan rehellinen haukottelu auttaa, joten oon sit vähän väliä koneessa monttu auki :D). Olen myös aika altis korvatulehduksissa flunssan aikaan.
  Osaatteko opastaa, voiko tällainen haitata sukelluksen aloittamista? Kokeilemallahan se tosin selviäisi parhaiten 🙂

  Vastaa
  1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

   Korvat ja muut ontelot ovat herkkiä paineen vaihtelulle. Oikeaa paineentasaustekniikkaa käyttämällä sen ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma. Itselläni ei esimerkiksi haukottelut auta, vaan on käytettävä muita konsteja. Mitä korvatulehduksiin tulee, ei senkään pitäisi menoa haitata. Toki tulehduksen akuuttivaiheessa ei tule sukeltaa. Jos kysymyksessä on korvakäytävän tulehdus, niin ennaltaehkäisy on paras keino suojautua. Itse käytän oliiviöljyä korvakäytävien suojaamiseen ja kaikki toimii hyvin. Tällä hetkellä sukellamme keskimäärin kuutena päivänä viikossa. Eli ei muuta kuin mereen vaan, rohkenen väittää, että sitä päätöstä et tule katumaan.

   Vastaa
 2. Marika

  Hei,

  Olen tulossa poikaystäväni kanssa tammikuussa 3 viikoksi Filippiineille ja tarkoituksena olisi aloittaa uusi harrastus sukelluksen parissa! Kumpikaan meistä ei ole aiemmin sukeltanut ja olisi tarkoituksena suorittaa Open water diver kurssi. Olemme tutkineet eri kohteita, missä sen voisi suorittaa ja päädyin näille sivuille. Paljon tuon kurssin suorittaminen kokonaisuudessaan maksaa ja onko Dive point Alcoyssa hyvä suorittaa tämä kurssi aloittelijalle? En löytänyt meiliosoitetta, johon olisin voinut suoraan olla yhteydessä…Kiitos vastauksesta jo etukäteen! 🙂

  Vastaa
  1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

   Tervetuloa vaan meille! Täällä toki voi suorittaa kurssin Dive Pointilla aloittelijaystävällisissä olosuhteissa yksilöllisessä opetuksessa. Laitan teille sähköpostia, mutta kaiken varalta olkaa yhteydessä Sukellus Asiaan Facebook-sivun kautta meihin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *