Viimeinen pulla uunista ulos

Pulla

Reissatessa on mukava maistella kaikkea jännää ja eksoottista, mitä kohdemaan keittiö tarjoaa. Ennakkoluulottomuus kannattaa, sillä niin voi löytää uusia suosikkeja. Välillä on kiva esitellä myös omaa ruokakulttuuria, mutta se ei ole aina niin helppoa.

Laskiaisen lähestyessä päätimmekin tehdä perinteisiä laskiaispullia. Matkaan tuli kuitenkin pari pikku muuttujaa. Hiiva ei kuulu vietnamilaiseen keittiöön, eikä sitä siis löytynyt mistään. Onneksi pomolla oli kotona iso purkki leivinjauhetta, jota laitettiin sekaan silmämääräisellä arviolla. Jauhojen kilohinta oli muuten noin 3 €, ihanan kallista. Kardemummaksi meille väietty mauste oli jotain aivan muuta, joten tällä kertaa pullat maustettiin suklaalla. Pullasudin virkaa toimitti pala leivinpaperia eikä raesokeriakaan ollut. Tämä ei innokasta apukokkiamme kuitenkaan lannistanut. Pieneen pöytämalliseen sähköuuniin mahtui kerrallaan viisi pullaa.

Onneksi mansikkahilloa ja kermavaahtoa löytyy täältäkin. Lopputulos oli hitti!

When travelling, it is nice to taste all sorts of exciting and exotic dishes offered by local kitchens. It is good to keep an open-mind because you may find new favourites. Sometimes it is also nice to show the others your own food culture, but turns out, it is not always that easy.

As the Shrove Tuesday approached, we decided to bake traditional Shrove Tuesday buns. However, there were a few buts on the way. The Vietnamese kitchen is not familiar with yeast and therefore it was nowhere to be found. Luckily, our boss had a big jar of baking powder at home, and we added it to the dough with approximate estimation. By the way, flours cost 3€/kilo, a bit expensive I would say! A spice that was supposed to be cardamom turned out to be something else and therefore this time the buns were seasoned with chocolate. We used a piece of parchment paper as a pastry brush and there was no pearl sugar either. However, this didn’t discourage our enthusiastic helper chef. Finally, we baked the buns in groups of five in a little electric oven, as there was no more room in it.

Luckily, we found strawberry jam and whipped cream from here and the result was a success!

Leivotaan

Pullat uunissa

Kermavaahtoa

Valmiit

2 vastausta artikkeliin ”Viimeinen pulla uunista ulos

 1. Mari

  Hollannissa opiskelijavaihdossa ollessani pidimme vaihtareiden kesken pariin kertaan kansainvälisiä kokkausiltoja, joihin jokainen toi jotain oman maan perinteistä herkkua. Pienin suomilippukoristein varustetut pullat loppui jo alkuillasta kesken, ja myöhemmin italialainen vaihtari pyysi, että leipoisimme niitä uudestaan hänen kanssaan, jotta hän osaa vastaisuudessa kotiin palatessaankin tekaista suomipullat 🙂

  Vastaa
  1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

   Itsellä myös laskiaispullakokemuksia vaihtariajoilta Unkarissa, jossa ainekset kyllä sanakirjan kanssa löytyi, mutta ongelmia tuotti epäkuntoinen kaasu-uuni. Lopputulos oli silti onnistunut. Pullat olivat täälläkin hitti ja saatiin lupa leipoa toistekin 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *