Dalat – kuin Pariisi pienoiskoossa

Menu

Dalat – tuo Vietnamin pikku-Pariisinakin tunnettu viehättävä kaupunki ranskalaisine arkkitehtuureineen – sijaitsee yli kilometrin korkeudessa sisämaan ylängöllä. Tunnelma on varsin erilainen kuin missään muualla Vietnamissa. Korkeusero tekee ilmastosta hyvin toisenlaisen rannikkoon verrattuna. Dalat onkin tunnettu ruusutarhoistaan sekä muista viileämmän ilmaston viljelykasveista, kuten mansikoista ja muista meille tutuista marjoista.

Kaupunki on pullollaan erilaisia kivijalkaputiikkeja intiimin tunnelman kera, joista löytyy aivan varmasti jokaiselle jotakin. Vietnam on tunnettu silkeistään. Niinpä Dalatin vierailija voi halutessaa teettää itselleen vaikka hääpuvun. Tunnelma on muutenkin perin eurooppalainen pienine tuoreen pullan tuoksuisine leipomoineen ja kahviloineen. Kun yhdistää vietnamilaisen kahvin ja meille tutut pullat, viinerit sekä muut leivonnaiset, voinette arvata tunnelmat.

Kahvista puheenollen, täältä löytyy eräs maailman arvostetuimmista kahvilajikkeista – Weasel. Tuo sivettikissan suoliston läpi kulkenut papu ei paahdettuna ja tuoreeltaan jauhettuna jätä kahvin ystävää kylmäksi ihanan suklaisella aromillaan. Sivettikissan kerrotaan olevan tarkka ruokavaliostaan. Niille nimittäin kelpaa kahvin pavuista vain parhaimmat. Mikäli siis eksytte näille nurkille, älkää missään nimessä sivuuttako tätä uskomatonta makuelämystä, minkä vain Weasel – kahvin kokenut kykenee todistamaan.

Dalatilla on sijaintinsa ansiosta toinenkin puolensa, josta lisää tuonnempana.

Dalat – also known as the little Paris of Vietnam – is a charming, French architecture style city located inland over one kilometre above sea level. The atmosphere differs significantly from the rest of Vietnam. The height difference makes the climate very different from that of the coast. Dalat is known of it rose gardens and other cooler climate crop, such as strawberries and other berries we are familiar with.

The city is full of little boutiques of intimate atmosphere. There’s something for everyone. Vietnam is known of its silk and therefore a Dalat visitor can have make oneself for example a wedding dress. The atmosphere is very European as the smell of fresh buns comes out of the little bakeries and coffee shops. When you combine the Vietnamese coffee and the buns and other baked goods we are familiar with, you can guess how we felt.

Talking about coffee, one of the most prestigious coffee species can be found here – the Weasel. Having travelled through the intestines of a civet cat, the bean, roasted and freshly ground, appeals to every friend of coffee with its chocolate aroma. It’s said that a civet cat is very careful when choosing its food. It only eats the best coffee beans. Therefore, in case you happen to be nearby, do not miss this unique experience which only those who have tried Weasel coffee can understand.

Thanks to its location, Dalat has another side as well, more of which we’ll tell later on.

Maisema

Toinen maisema

Gerbera

Ruusu

Sivettikissa

Weasel

Leipomo

Akvaariokalakauppias

2 vastausta artikkeliin ”Dalat – kuin Pariisi pienoiskoossa

 1. Sivettipossu

  Meinaat, etta sivettikissalle ei pakkosyoteta (ihan minka laatuisia tahansa) kaffepapuja niin paljon, etta jos enemman syottais ne kuolisivat? Kylla niita kuule kidutetaan ankarasti jotta ihmiset saavat kahvinsa.

  Noh, itse syon hanhenmaksaa ja siina otus kuolee kidutuksen jalkeen…. muttakun niin hyvaa.

  Vastaa
  1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

   Emme suinkaan halua kannustaa ketään polkemaan minkään luontokappaleen oikeuksia omien nautintojensa kustannuksella. Mikäli asiaa haluaa syvemmin ruveta pohtimaan, löytää itsensä vaikean paikan edestä. Mistä löytyy tasapaino eettisyyden, ekologisuuden, ihmisoikeuksien sekä omien tarpeiden välillä? Ympäristö ja olosuhteet eivät varmasti minkään mittapuun mukaan täytä lähellekkään eurooppalaisia standardeja. Eikä ihme, sillä ihmisoikeudet ovat vähintäänkin samaa luokkaa. Ilman täkäläisten keskuudessa vallitsevaa solidaarisuutta ja yhteisöllisyyttä monen selviytymismahdollisuudet olisivat hyvin minimaaliset. Jokainen tehköön omat eettiset valintansa.

   Jos emme voi ajatella, että kissa valitsee pavuista parhaimmat meidän käyttöömme, mitä iloa koko prosessista oikeastaan on?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *