Instructoreita viimeinkin!

Dive

Tähän on tultu. SSI Open Water Instructorin paperit on nyt plakkarissa ja työnhaku pistetty käyntiin. Työnhakualue on tässä tapauksessa tosin hieman laajempi kuin vaaditut 80 km tai kaksi tuntia. Hakemuksia on lähetetty niin Thaimaaseen, Malediiveille kuin Hawaijillekin. Palmupuita löytyy kaikista.

Mutta mitä tähän vaadittiin? Ensin tietenkin päätös jatkaa opintoja pidemmälle, kuin mitä alunperin oli suunniteltu. Hieman pyydettiin toki rahaakin. Ennen kaikkea vaadittiin kuitenkin sinnikkyyttä, uskoa itseensä ja hyviä perslihaksia lukea läpi kaikki se materiaali, joka kurssia varten vaadittiin. Kun luulit, että nyt on kaikki luettu, eteen tuotiin yllärinä taas muutama paperipinkka tehtävineen ja sanottiin, että nämä myös. Hieman päästiin tutustumaan myös paikalliseen “byrokratiaan”. Jos vastaukset oli kirjoitettu väärälle vastauslomakkeelle, se ei kelvannut, vaan teit koko homman uusiksi.

Open Water Instructor-kurssi on kaksiosainen. Ensin on reilun viikon mittainen Instructor Training Course eli ITC, jonka aikana opiskellaan, annetaan opetusnäytteitä niin luokassa kuin vedessäkin sekä valmistellaan kaikki tarvittava paperityö. Tavoitteena on valmistaa opiskelijat seuraavaan osaan, Instructor Evaluation eli IE, joka on kaksipäiväinen loppukoe, jonka aikana jälleen annetaan opetusnäytteitä, joiden perusteella ulkopuolinen arvioitsija päättää, läpäisetkö kurssin vai et. Tunnelmat ennen molempia osia olivat kuumottuneet, mutta hyvä etukäteisvalmistautuminen auttoi ITC:n aikana paljon. IE olikin sitten todella hermoja raastava, mutta kuinka ollakaan, se oli kaiken sen arvoista. Tiedättekö ammattia, jossa näkymät työpaikalla olisivat miellyttävämmät kuin sukelluskouluttajalla?

Sukellus Asiaan on siis jättänyt Nha Trangin taakseen ja seikkailu jatkuu. Ihan tarkkaa suuntaa ei vielä ole tiedossa, mutta meillä on hyvin aikaa selvittää sitä. Menneet lähes viisi kuukautta kuluivat suurimmaksi osaksi opiskelujen parissa, mutta olemme oppineet paljon muutakin kuin sukeltamista. Ennen kaikkea haluamme kiittää Angel Diven tiimiä perheenomaisesta vastaanotosta ja huolenpidosta. See you next time!

Here we are. The SSI Open Water Instructor certificates have been received and the job hunt has begun. In this case, the desired area is a bit larger that the required 80 km or two hours. We have sent applications to Thailand, Maldives and Hawaii. There are palm trees in each of those anyhow.

But what was required for all this? First, of course, the decision to study further than originally planned. Some money was spent too. But most we needed persistence, faith in ourselves and good ass muscles to study through all the material required for the course. As soon as you thought that you had read it all, a new surprise pile of papers and exercises was slammed in front of you. These too! We also familiarised ourselves a little with the local “bureaucracy”. If the answers were written on a wrong form, it was not acceptable and you had to do it all over again.

The Open Water Instructor course is divided into two parts. First, there is a week of Instructor Training Course, ITC, during which you study, give teaching demonstrations both in class and in water, and prepare all the necessary paper work. The aim is to prepare the students for the next part, Instructor Evaluation, IE, which is a two-day final exam, during which you once again give teaching demonstrations based on which an outside evaluator decides whether you pass the course of not. The atmosphere was tense before each part, but good preparation in advance helped a lot during the ITC. The IE, on the contrary, was really nerve wrecking, but turned out that it was all worth it. Do you know any profession in which the views on your workplace were better than in diving instructor’s job?

Conclusively, SukellusAsiaan has left Nha Trang behind us and the adventure continues. We’re not exactly sure of our next destination, but luckily we have a lot of time to find it out. The past almost five months were mainly spent studying, but we learned a lot more than diving. First and foremost we want to thank the Angel Dive team for family-like welcome and care. See you next time!

Yksi vastaus artikkeliin ”Instructoreita viimeinkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *