Suurlähetystön terveiset Thaimaahan aikoville

Thaimaan viisumi

Monien muiden Thaimaaseen aikovien tavoin myös meidän mielessämme on pyörinyt ajatukset vallan vaihtumisesta ja poliittisen tilanteen kehittymisestä tulevassa asuinpaikassamme. Kerrottakoon että meille on väläytelty mahdollista Instructorin pestiä, josta lisää, kun saadaan faktoja tiskiin. Päätimme siis ottaa asiasta ihan oikeasti selvää ja käännyimme Thaimaassa olevan Suomen suurlähetystön puoleen.

Seuraavassa saamamme vastaus:

Vallankaappaus ei näytä vaikuttaneen normaaliin arkea paljonkaan, muuten kuin että ulkonaliikkumiskielto on edelleen voimassa klo 22-05, mutta esim. lentokentälle matkustaminen tai kiireelliseen sairaalahoitoon meneminen on mahdollista. Passia on hyvä kantaa mukana koko ajan mahdollisten tarkastusten varalta. Edustustolla ei ole tällä hetkellä tietoa siitä, kuinka pitkään tilanne jatkuu tämän kaltaisena. Tällä hetkellä emme kehota välttämään Thaimaahan matkustamista. Kannattaa seurata säännöllisesti Facebook-sivujamme.

Ystävällisin terveisin,

Suomen Bangkokin suurlähetystö

Rivien välistä voitaneen päätellä, että maan turvallisuustilanne ei ole este sinne matkustamiselle. Haluammekin täten toivottaa kaikille kuumotuksista huolimatta turvallista matkaa!

Like many other travellers heading for Thailand, we have wondered about the change of power and development of the political situation in our next place to stay. We may as well reveal you, that a potential Instructor vacancy has been suggested to us more of which we’ll tell as soon as we have any facts on the subject. Consequently, however, we decided to find some more information on Thailand’s situation and turned to the Embassy of Finland in Thailand.

Here’s the reply we received:

The coup d’état doesn’t seem to have much altered the everyday life, except for that the curfew still applies between 22 and 05 o’clock. However, it is possible to travel for example to airport or to hospital in urgent matters. It’s good to keep your passport with you at all times in case of potential checkups. The embassy isn’t currently aware of how long the situation will continue. At the moment, we don’t advice to avoid travelling to Thailand. Please follow our Facebook site regularly for more information.

Kind regards,

Embassy of Finland, Bangkok

We guess you can read between the lines that the security situation doesn’t prevent you from travelling to Thailand. So, regardless of the fuss, we want to wish you all a safe trip!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *