Eat, sleep, dive, repeat – Koh Tao

Down street

Sukelluskeskuksia, ravintoloita ja guest houseja. Nopeasti vilkaistuna Koh Taon katukuvasta ei juuri muuta löydy. Saari tunnetaan sukeltamisesta ja palvelut on rakennettu hyvin vahvasti sen ympärille. Sukelluskeskuksia löytyykin noin 60 ja kaikkien niiden asiakkaiden palvelemiseen tarvitaan muutama muukin toimija. Vakituisten asukkaiden lukumäärä on noin 1500 mutta katuvilinää katsellessa he tuntuvat olevan vähemmistössä. Saari elää puhtaasti matkailusta ja länsimaalaisten matkailijoiden lisäksi paikan päällä on myös runsaasti länsimaalaisia työntekijöitä palvelemassa “omiaan”.

Arki Koh Taolla tuntuu siis pyörivän sukeltamisen, syömisen ja nukkumisen ympärillä. Jos jotain näistä ei tehdä juuri sillä hetkellä, sitten siitä puhutaan. Hieman jos jaksaa ajatella tutun kaavan ulkopuolelle, saarelta löytyy kuitenkin muutakin tekemistä niiksi sukellusten välipäiviksi. Ulkoilma-aktiviteeteista voisi mainita kalliokiipeilyn, suppailun sekä lukuisat näköalapaikat, joille kiipeämisessä saa vuodattaa hikipisaran poikineen, mutta on sen arvoista. Paras tapa tutustua saareen on ottaa oma mopo alle ja ajella ympäriinsä. Saari on pieni, mutta mielenkiintoisia kohteita löytyy, kun osaa etsiä oikeista paikoista. Jos ulkoilu ei kiinnosta, voi mennä seuraamaan thai-nyrkkeilyä tai löhöämään yhteen monista ravintoloista illan elokuvaa katsellen. Bilehörhöille löytyy myös varmasti mieleisensä baari, palavalla hyppynarulla tai ilman.

Saarelle on helppo jumahtaa, sillä tunnelma on rento. Jos ei tahdo, ei ole pakko tehdä mitään. Silloin suosittelemme valitsemaan majapaikan, josta löytyy riippumatto, pari kirjaa ja merinäköala. Siinä riittää ohjelmaa vaikka pariksi viikoksi.

Saapuessamme Koh Taolle tapasimme pitkästä aikaa vanhan ystävämme Stevon, kehen tutustuimme reissumme alkupuolella Vientianessa. Miehen mielenkiintoisen tarinan pääsee lukemaan täältä. Stevo on ottanut jälleen vastaan uusia, kunnianhimoisia haasteita ja johtaa tällä hetkellä Seaview Resortia Koh Taon rauhallisemmalla puolella. Siistit bungalowit, maistuvaa ruokaa ja upea merinäköala riippumatossa loikoillen, täydellinen kohde chillailuun siis.

Diving centres, restaurants and guest houses. At first glance, that’s about all there is on Koh Tao. The island is known for diving and therefore also other services roll around diving. There are approximately 60 diving centres on Koh Tao and in order to serve all the customers, a few additional factors are needed. The number of permanent inhabitants of Koh Tao is about 1500 but when it comes to the street view they seem to be a minority. The island lives solely from tourism and in addition to the Western travellers, there are lots of Western workers serving “their own”.

The everyday life on Koh Tao seems to roll around diving, eating and sleeping. If one of these isn’t done at the moment, it’s being discussed. However, if you venture to think outside the box, there are other activities for the days between diving. Potential outdoor activities include for example rock climbing, stand up paddling and numerous view points. Climbing to the view points may make you sweat big time, but it’s totally worth it. The best way to discover the island is to rent a motorbike and drive around. The island is small, but there are plenty of interesting places to see, you just have to know where to look for them. If you’re not a fan of outdoors, you can for example watch Thai boxing or go to one of the numerous restaurants to watch the night’s movie. Additionally, there is for sure a bar for every partyanimal, with or without a burning skipping rope.

It’s easy to get stuck on the island, because the atmosphere is relaxed. You don’t have to do anything if you don’t want to. In that case, we recommend you to choose an accommodation including a hammock, a couple of books and a sea view. That’ll be a sufficient activity for a few weeks.

When we arrived to Koh Tao, we met again our old friend Stevo, who we first met in the beginning of our trip in Vientiane. You can read his interesting story here.Stevo has once again acquired new and ambitious challenges and at the moment he runs Seaview Resort on the more quiet side of Koh Tao. Clean bungalows, tasty food and spectacular sea view from a hammock – hence a perfect place for chilling.

Sairee

Tankit

Kenkäympyrä

Auringonlasku

Seaview

Shark Island

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *