Vedenalainen valokuvaus – Archon D32VR makrovalo

Nudibranc

Sukellus Asiaan on siirtynyt seuraavalle levelille, mitä tulee vedenalaiseen valokuvaukseen. Valokuvaus on mukaansatempaava harrastus, jossa hifistelyllä ei tosin ole rajaa. Alkuun pääsee kohtuullisilla kustannuksilla eikä varusteiden paino ja kokokaan ole vielä liikaa. Kuvia otetaan lähinnä huvin vuoksi ja omiksi muistoiksi, joiden avulla voi näyttää muille, miltä pinnan alla näyttää. Ajan kuluessa kunnianhimo kasvaa, jolloin erilaiset telakat, lisävalot, salamat, linssit ja jatkovarret astuvat vähitellen kuvioihin. Täydellisen valokuvan metsästys on ikuista. Vankkumattomimmat kuvaajat eivät koskaan lähde sukellukselle ilman kameraa, sillä todennäköisesti juuri silloin olisi saanut sen upeimman otoksen. Lieneekö olemassakaan valokuvaajaa, joka olisi tyytyväinen kuviinsa? Aina on parantamisen varaa, sanotaan. Kuvaajilla on myös tarkat vaatimukset sukellusolosuhteista, sillä näkyvyys, virtaukset ja kuvattavien kohteiden koko määrittävät tietenkin mukaan otettavat varusteet.

Joka tapauksessa – kalustoomme siis kuuluu Canon G16 kamera sen alkuperäisellä Canon WP-DC52 housingilla. Uuden säväyksen kuvaukseen tuo Archon D32VR 1400 lumenen makrovalo. Tilasimme valon Lightmalls-nettikaupasta, mikä osoittautui varsin onnistuneeksi valinnaksi. Löysimme heiltä kaiken tarvitsemamme, toimitus on ilmainen minne tahansa ja tänne Filippiineille se saapui vajaassa parissa viikossa. Hinnat ovat myös varsin kohtuulliset. Portfoliostamme olet jo jonkin aikaa voinut tutkailla parhaita otoksiamme. Seuraavassa esittelemme myös muutaman uuden ruudun, jotka antavat hieman esimakua, mitä tuleman pitää. Toki yhteinen matkamme on vasta alussa. Toivottavasti pidätte näkemästänne. Kuulisimme mielellämme myös mielipiteitänne kuvista. Onko itselläsi kokemuksia vedenalaisesta valokuvaamisesta?

Aikaisemmin kuvamme on julkaistu myös kulkuri.org-sivuston viikon kuvana.

Lamppu

Tämän postauksen kuvissa komeilevat nudibrancit eli merietanat, joita löytyy tuhansia erilaisia.

Tämän postauksen kuvissa komeilevat nudibrancit eli merietanat, joita löytyy tuhansia erilaisia.

Oranssi

Merietana

Nudibranc

Vaalea

5 vastausta artikkeliin ”Vedenalainen valokuvaus – Archon D32VR makrovalo

 1. Arja

  Hyvältä näyttää! Ilmeisesti valo toimii hyvin. Minäkin pokkaricanonillani räpsin aika hämäriä kuvia koralleista ja kaloista siellä Filippiineillä. Saa nähdä kaivautuuko niistä lightroomissa esiin mitään tunnistettavaa! Valashain kuviakin sain oppaan avulla itse räpiköidessäni epätoivoisena perässä 🙂 valokuvaus on kyllä loputonta varustautumista, kun sen makuun kerran pääsee.

  Vastaa
 2. Sukellus Asiaan

  Lightroomi on kyllä kelpo apuväline. Toistaiseksi olemme pysytelleet pääosin editoimattomissa kuvissa. Editointi onkin sitten oma maailmansa. Asia kerrallaan. Mukaansa tempaava loputon rahanreikä todellakin kyseessä. Editointiohjelmista olisi kiva kuulla lisää. Mitä yleisimmin käytetään. Suosituksia?

  Vastaa
  1. Arja / Haavematkoja

   Lightroomia käyttää ainakin mieheni graafikon työssään ja valokuvausta puolitosissaan harjoittaessaan. Muista ohjelmista en tiedäkään mitään. Ainakin maanpäälliset kuvat kyllä useimmiten tavitsee vähän tuunausta että kaikki kuvassa oleva tulee näkyviin. Harjoitteluvaiheessa vasta itsekin 🙂

   Vastaa
   1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

    Kiitos Arja kommentista. Taidammepa alkaa perehtyä Lightroomiin. Tiedätkö onko siitä mahdollisesti olemassa tablettiversiota?

    Vastaa
 3. Antti Öhman

  Tabletti/kännykkä versio löytyy ainakin androidille. Hienoja kuvia sinulla! Itsekin viime kuun sukelsin Vietnamissa ja Indonesiassa. Itselläni oli mukana Canon 5dsr ja valitettavasti vain yksi salama, ensi reissulla sitten tupla valot mukaan niin ei tarvitse niin paljoa pähkäillä varjojen kanssa. Mitä enemmän valoa on mukana ja mahdollisuuksia sen kanssa säätää sen parempi = )

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *