Sarongi, vihko ja minigrip-pussit – siinäkö tärkeimmät reissukamat?

Vihko, huivi, peitto ja pikkutavarat järjestyksessä minigrip-pusseissa -Sukellus Asiaan luottokamat

Vihko, huivi, peitto ja pikkutavarat järjestyksessä minigrip-pusseissa -Sukellus Asiaan luottokamat

Reissun tiimellyksessä kannat koko omaisuuden selässäsi. Ajan saatossa huomaat, mikä tuosta tavaramäärästä osoittautuu tarpeettomaksi ja mitä ilman et enää jatkossa suostu matkustamaan. Aiemman listauksemme Top 5-reissukamoista löydät täältä. Tässä jatkoa aiheeseen eli Sukellus Asiaan-kaksikon ehdottomat reissukamat.

Iso huivi, ympyrämällinen, sarongi tai krama. Huivi toimii monessa tilanteessa niin miehillä kuin naisillakin. Kiedo se kaulallesi, peitä olkapäät temppelivierailulla, käytä peittona ilmastoiduissa kulkuneuvoissa tai vaihda rannalla vaatteet sen suojassa. Auringossa se suojaa päätäsi, illalla lämmittää ja tarvittaessa se toimii myös laukkuna tai vyönä. Jos kotoa ei soveltuvaa löydy, ei huolta, vaihtoehtoja löytyy runsaasti myös tien päällä.

Minigrip-pussit, toinen monikäyttötuote, joka pitää tavarat järjestyksessä sekä suojaa kosteudelta. Pakkaa pienet esineet pusseihin, niin ne löytyvät helpommin rinkan pohjalta ja pysyvät paremmin järjestyksessä. Kaikki nesteitä sisältävät pakkaukset on myös hyvä pakata näihin, etteivät pääse valumaan. Kertyykö matkalla pieniä paperisia “muistoja”, käyntikortteja, matkalippuja, karttoja jne? Toimii myös niihin. Sadekelillä esim kamera on hyvä laittaa laukun sisällä pussiin.

Pesuliina, sellainen hieman karhea. Voi kuinka sitä kaipaakaan saunaa ja tunnetta puhtaasta ihosta. Pesuliina ei tietenkään korvaa tätä täysin, mutta sillä saat hinkattua suurimman likakerroksen pois myös selästä ja se kuivuu huomattavasti nopeammin kuin perinteinen pesusieni sekä menee varsin pieneen tilaan. Saatavilla ainakin Body Shopista.

Älypuhelin ja/tai tabletti sovelluksineen. Vain mielikuvitus on rajana, miten voit hyödyntää näitä reissatessa. Pelit toimii ajantappamiseen, karttapalvelut, valuuttamuunnin, print screenit matkalipuista, nettiselailu, kompassi, käännöspalvelut, yhteydenpito ystäviin ja sukulaisiin, you name it. Muistathan kantaa latureita koko ajan mukanasi.

Vihko. Perinteistä kynää ja paperia ei voita mikään. Kerää samaan paikkaan kaikki tärkeät yhteystiedot, kirjoita lennon varausnumero ja guesthousen osoite. Omasta innostuksesta riippuen voit pitää kirjaa matkabudjetista, käytetyistä kulkuneuvoista ja lähetetyistä postikorteista. Tästä ei akku lopu.

Vaatteet, jotka raaskit heittää roskiin. Pitkällä matkalla samoja vaatteita tulee käytettyä viikosta toiseen ja ne altistuvat kovalle kulutukselle, hikoilulle ja pesukerroille. Älä siis ota niitä suosikkivaatteitasi, joiden haluat säilyvän hyväkuntoisina ja siisteinä, vaan valitse perusvaatteita, joiden roskiin heittäminen ei tee kipeää, kun sen aika tulee. Viimeisillä etapeilla ennen kotiinpaluuta tyhjennä koko rinkka ja täytä se uusilla, puhtailla vaatteilla.

Kevyt peitto. Omamme on “lainassa” Malaysian Airlinesilta. Halpalentoyhtiöiden koneissa ilmastointin on kovalla, mutta peitto ei kuulu hintaan kuten ei myöskään joissan majapaikoissa. Samoin pitkillä bussimatkoilla varsin hyödyllinen. Kuuluu samaan sarjaan vaatteiden kanssa eli loppumatkasta raaskit heittää pois tai palauttaa;)

Näitä et tarvitse

Peili ja meikit

Reppureissulla meikkaaminen jää pois. Riittää, kun vilkaiset aamulla vessan peiliin ja sitten liikkeelle.

Hyttysverkko

Tämä riippuu tosin hieman reissun luonteesta, mutta ellet aio yöpyä riippumatossa kahden palmun välissä, hyttysverkko löytyy jo valmiina niistä paikoista, missä sitä tarvitaan.

Mitä ilman et itse lähtisi reissuun? Entä mikä on ollut hämmentävin turhake, jota olet kantanut mukanasi?

Krama ja tuubihuivi suojaavat pöllyävältä tieltä mopon kyydissä.

Krama ja tuubihuivi suojaavat pöllyävältä tieltä mopon kyydissä.

Saronki suojaa auringolta sukellusten välillä.

Saronki suojaa auringolta sukellusten välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *