Chocolate Hills ja zip linet – lisää Boholin helmiä

Chocolate Hills

Boholilta löytyy aktiviteetteja myös hieman vauhdikkaampaankin makuun. Vuokrasimme yhdeksi päiväksi oman kuskin ja auton, joten pääsimme kiertämään saaren nähtävyydet helposti päivässä. Mistään bungie hyppelystä ei kuitenkaan ole kyse, mutta Bike zip ja Superman-tyylinen suislide tarjosivat mielenkiintoisen perspektiivin Chocolate Hills‘eihin, jotka ovat Boholin suosituin nähtävyys. Kyseessä on arviolta yli 1200 kukkulaa, jotka kohoavat korkeimmillaan 120 metriin. Nimensä ne ovat saaneet suklaapisaroita muistuttavasta muodostaan sekä kuivan kauden aikana saamasta ruskeasta väristä. Niiden syntytavasta ei olla päästy yksimielisyyteen. Chocolate Hills’it herättivät kummastusta jo itsessäänkin erikoisen muotonsa ansiosta. Näitä jättiläisen kyyneliksikin kutsuttuja kukkuloita voi ihailla sitä varten rakennetulta näköalatasanteelta, joka tosin vaurioitui pahoin vuoden 2013 maanjäristyksessä, joka koetteli Boholin saariryhmää yli 7 richterin voimakkuudella saaden aikaan melkoista tuhoa. Rauniot ovat edelleen näkyvissä ja uusi tasanne on toiminnassa.

Bike zip on vaijerirata, joka polkupyöräillään laakson yli kukkulalta toiselle molempiin suuntiin. Tuulen ujeltaessa korvissa poljeskellessa edestakaisin vatkaavaa vaijeria pitkin extreme-Ekeilyyn tottumattoman tunnelma oli henkeäsalpaava. Korkeita paikkoja kammoksuvan puntit tutisivat, kun tuli aika irroittaa ote tasanteesta ja antaa mennä. Itsensä voittaminen ja tavoite tehdä joka päivä jotain ensimmäistä kertaa ovat olleet ohjenuoramme ja kyseinen aktiviteetti sopi siihen oikein hyvin. Bike zip on yhteensä 550 metriä pitkä ja se kulkee 45 metrin korkeudessa. Chocolate Hills’eille avautuva näkymä oli upea. Pyörärata sijaitsee Chocolate Hills Adventure Park‘issa, jota voimme suositella lämpimästi. Vastaanotto oli ystävällinen ja turvallisuuspuolikin tuntui olevan kunnossa.

Polkupyöräilystä innostuneina suuntasimme kohti Danao Adventure Park‘ia, jossa oli mahdollista tehdä 550 metriä pitkä Superman-slide laakson yli, jonka pohjalla virtasi vuolas joki. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoituksenamme oli vain käydä katsomassa, mistä oli kyse, mutta paikalle päästyämme emme voineet ohittaa tilaisuutta, vaikka taas hirvitti. Jälkeenpäin oli onnellinen olo, sillä kokemus oli mitä mahtavin. Näkymät olivat jälleen huikeat eikä vauhtikaan tuntunut hurjalta. Pyöräilyn hinta oli 400 pesoa (noin 8€) ja Superman slide 350 pesoa (noin 7€) eli sopivat mainiosti tiukempaankin budjettiin. Huippusesongin ulkopuolella ruuhkista ei ollut tietoakaan, joten jonottaa ei tarvinnut. Sukellus Asiaan suosittelee!

Chocolate Hills luo mielenkiintoisen maiseman.

Chocolate Hills luo mielenkiintoisen maiseman.

Vuoden 2013 maanjäristyksen jälkiä näköalatasanteella

Vuoden 2013 maanjäristyksen jälkiä näköalatasanteella

Pyöräilytornin huipulla oli vielä mahdollisuus kääntyä ympäri.

Pyöräilytornin huipulla oli vielä mahdollisuus kääntyä ympäri.

Tornissa

Matkalla

Matkalla sai ihailla upeita maisemia, jos uskalsi kääntää päätä.

Matkalla sai ihailla upeita maisemia, jos uskalsi kääntää päätä.

Voittajafiilis!

Voittajafiilis!

Matkan varrella pysähdyimme  Man made forestissa, joka on alunperin partiolaisten istuttama.

Matkan varrella pysähdyimme Man made forestissa, joka on alunperin partiolaisten istuttama.

Superman sliden alkumetreillä

Superman sliden alkumetreillä

Myöhemmin jo hieman hymyilytti

Myöhemmin jo hieman hymyilytti

Zip linen alla virtasi upea joki

Zip linen alla virtasi upea joki

Pian omien liukujen jälkeen alkoi sataa kaatamalla, mutta maisemat oli edelleen upeat.

Pian omien liukujen jälkeen alkoi sataa kaatamalla, mutta maisemat oli edelleen upeat.

Tricycle on kätevä kulkuneuvo myös Boholilla.

Tricycle on kätevä kulkuneuvo myös Boholilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *