Balicasag – Boholin lahja sukeltajille

Kilppari

Boholilta löytyy henkeäsalpaavia aktiviteettejä myös sieltä meille viime aikoina tutummasta ympäristöstä eli vedenalaisesta maailmasta. Balicasag – tuo kilpikonnien asuttama pieni saari Boholin kyljessä tarjoaa yhden parhaista sukelluskohteista, minne Sukellus Asiaan on päänsä pistänyt.

Kohde sopii erinomaisesti myös aloittelijoille ja meillä olikin tapana tehdä siellä Open Water Diver peruskurssin viimeiset sukellukset. Meriruohokenttä, josta voit löytää toinen toistaan kauniimpia kilpikonnia ruokailemasta, sijoittuu noin 5-12 metrin syvyyteen, jota kiertävä kaunis ja eloisa riutta värikkäine kalaparvineen ja vilkkaine pieneliöineen asettuu 10-25 metrin syvyyteen. Balicasagilta löytyy myös seinämiä, joissa pääsee halutessaan 30 metriin ja syvemmälle. Kohde sopii siis kaiken tasoisille sukeltajille ja tarjoaa haastetta myös vedenalaisesta valokuvauksesta kiinnostuneille niin makro- kuin laajakulmakuvauksessa. Parhaimmassa tapauksessa voit kohdata sukelluksellasi myös jackfish-parven, jossa on satoja ellei tuhansia yksilöitä.

Balicasag on yksi Boholin kolmion uloimmista saarista, mikä tarkoittaa sitä, että se on altis sääolosuhteille. Kelin ollessa raju sukeltaminen on mahdotonta ja ajoittain siellä on mahdollista tehdä myös vauhdikkaita virtasukelluksia niistä kiinnostuneille. Parhaina päivinä meren ollessa peilityyni ja näkyvyys 30+ metriä Balicasagin vertaista sukelluskohdetta saa hakemalla hakea. Vaikka sukeltaminen ei olisi käynyt edes mielessäsi ja satut liikkumaan näillä nurkilla, älä missaa sitä. Vaikka et haluaisi sukelluskurssia suorittaakaan, on sukelluskokeilu myös mahdollinen, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että perusasioiden läpikäynnin jälkeen pääset kouluttajasi johdolla tutustumaan vedenalaiseen maailmaan ja laitesukelluksen saloihin.

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia sukeltamisesta Balicasagilla? Kuulemme niistä mielellämme!

Balicasag on tunnettu kilpikonnistaan.

Balicasag on tunnettu kilpikonnistaan.

Jackfish

Nudi

orangutan crab

Sukeltaja

3 vastausta artikkeliin ”Balicasag – Boholin lahja sukeltajille

 1. jyka

  Balicasag on kyllä hienoin sukellus&snorklauskohde missä olen käynyt 🙂
  Siellä tosin hieman häiritsi kun veneet toi (jo muutama vuosi sitten) aasialaisturisteja sinne isoja määriä – nämä oli varustettu neopreenitossuilla ja sitten ilmeisesti uimataidottomina potkivat koralleja hädissään.
  Jättäisivät räpylät ja tossut pois niin osaisivat pitää etäisyyttä koralleihin..

  Vastaa
  1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

   Yksi hienoimmista todellakin! Kyseinen ilmiö on kyllä valitettavasti havaittavissa edelleen mutta kävijöiden määrää on rajoitettu erilaisilla kiintiöillä. Uimataidottomat kiinalaiset ja korealaiset lienevät kuitenkin tulleet jäädäkseen. Kohdetta pyritään onneksi suojelemaan, jotta se säilyisi mahdollisimman pitkään. Valitettavasti vuosi vuodelta voimistuvat taifuunit uhkaavat saaren ekosysteemiä. Yksi kunnon myrsky ja kaikki on pois pyyhkäisty. Toivotaan parasta. Onko sinulla muita suosikkisukelluskohteita? Kiitos kommentistasi!

   Vastaa
   1. jyka

    Ei ole oikein muita suosikkikohteita, tuo jäi hienona paikkana mieleen.
    Mutta sukellus on jäänyt toistaiseksi, leijasurffaus on vienyt mennessään 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *