Arugam Bay – surffarin paratiisi

Arugam Bay

Yhtenä maailmankuuluna surffispottina tunnettu, Sri Lankan itärannikolla sijaitseva Arugam Bay on todellinen surffarin paratiisi. Aaltoja löytyy aloittelijoiden kuohuista aina Main Pointin maailmanluokan maininkeihin, missä järjestetään myös kansainvälisiä kilpailuja. Main Point on listauksesta riippuen rankattu maailman Top 10-surffispotiksi, jonne noviisilla ei ole mitään asiaa suurten aaltojen ja veden alla piileskelevän terävän koralliriutan vuoksi. Varomaton surffari voi pahimmassa tapauksessa satuttaa itsensä todella pahoin repiessään itsensä riuttaan.

Sukellus Asiaan otti ensimmäiset askeleensa surffauksen parissa juuri Arugam Bayssa. Whisky Point ja muutama muu kidius corneri sopivat täydellisesti juuri meille ja muille lajin pariin haluaville. Vuodenaika kannattaa toki tässä kohtaa huomioida. Sesonki ja näin ollet parhaimat aallot itärannikolta löytyy perinteisesti vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Varasimme opettajan ja laudan Safa surf schoolista 25 euron hintaan. Surffitunnin kesto oli 90 minuuttia. Kouluttajamme Mahi (puh. 0775564304 email DEENMAHEE (at) gmail.com) oli lungi ja ammattitaitoinen kaveri. Sukellus Asiaan suosittelee! Suora kontakti puhelimitse tai sähköpostilla tuo myös pienen alennuksen tunnin hintaan. Toki paikka pursuaa surffikouluja sekä toinen toistaan parempia kouluttajia eli valinnan varaa riittää.

Surffaus on yksi maailman vaativimmista urheilulajeista, joka vaatii pitkäjänteisyyttä ja kovaa kuntoa. Lumilautailu- tai rullalautailutausta helpottaa alkuun pääsyä. Tasapainoa ja oman kropan hahmottamista vaativa ja siihen toki opettava laji kysyy myös epäonnistymisen sietokykyä. Loputon kaatuilu ja aaltoja vastaan taisteleminen vaatii hermoja. Epätoivoiselta tuntuvan alun jälkeen tilanne kuitenkin helpottaa. Surffauksen makuun pääsee verrattaen nopeasti kouluttajan työntäessä aallolle. Siihen, että saisi napattua oman aallon on vielä matkaa. Sanovat, että viikossa oppii perusasiat. Valitettavasti aikamme kävi vähiin ja parin päivän aallokossa rämpimisen jälkeen olimmekin aivan totaalisen poikki. Surffikärpänen pääsi kyllä puremaan pahemman kerran. Vielä jonain päivänä aiomme palata harrastuksen pariin ajan kanssa. Varatkaa siis aikaa. Viikko, kaks, kolme, neljä. Sitten vielä sellainen asia, että VAKUUTUKSET KUNTOON! Vakavan onnettomuuden riski on aina olemassa. Polvet ja nilkat ovat aittiina ruhjoutumiselle, jos satutkin tulemaan väärälle puolelle aaltoa alas ja lyöt itsesi pohjaan.

Aina Arugam Bayssa ei ole ollut yhtä chilliä. 2004 vuoden Tapaninpäivän tsunami pyyhkäisi kylästä kaiken infrastruktuurin ja vei Sri Lankan saarelta mennessään 30 000 ihmistä. Kaikesta huolimatta elämän oli jatkuttava ja ranta on rakennettu uudelleen ja majoitusliikkeitä ja ravintoloita riittää. Meidän vierailumme aikana ryysistä ei ollut paljon, mutta huippusesongilla jengiä varmasti riittää. Kehitys kehittyy joten kannattaa tulla nopeasti ennen kuin suuret hotelliketjut löytävät seudun ja surffipummeille ominainen rennon letkeä ja kiireetön ilmapiiri särkyy ja tuo tullessaan pakettimatkaajat.

Surffiopettajamme löytää myös Facebookista.
Matkalla rannalle

Ensin kuivaharjoiteltiin. Tässä vaiheessa tuntui vielä helpolta.

Ensin kuivaharjoiteltiin. Tässä vaiheessa tuntui vielä helpolta.

Ei ollut ihan niin helppoa kuin miltä näyttää.

Ei ollut ihan niin helppoa kuin miltä näyttää.

Laudan päällä

Laudan päällä

Onnistuminen!

Onnistuminen!

Rannalla oli myös muita ensikertalaisia.

Rannalla oli myös muita ensikertalaisia.

Valmistautuminen

Main Pointin aallot sopivat kokeneemmille surffareille.

Main Pointin aallot sopivat kokeneemmille surffareille.

Sukellus Asiaan yhdessä Safa Surf Schoolin opettajan Mahin kanssa.

Sukellus Asiaan yhdessä Safa Surf Schoolin opettajan Mahin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *