Vallankumous Guatemalassa!

Guatemala Cityn kadut ovat täynnä mielenosoittajia, jotka vastustavat tulevia vaaleja. Vallankumous on mahdollinen.

Guatemala Cityn kadut ovat täynnä mielenosoittajia, jotka vastustavat tulevia vaaleja. Vallankumous on mahdollinen.

Aikaisemmista suunnitelmista poiketen on otettava tähän väliin katsaus päivän politiikkaan!

Sukellus Asiaan on tällä hetkellä Guatemalassa, jossa on viimeaikaisten tapahtumien seurauksena ajauduttu tänään alkaneeseen yleislakkoon. Käytännössä täällä on tekeillä vallankumous. Koko maa on suljettu ja kansa on kerääntynyt kaupunkien kaduille osoittamaan mieltään nykyistä hallitusta vastaan. Kansa vaatii presidenttiä eroamaan ja vastaamaan korruptiosyytöksiin. Vajaa viikko sitten varapresidentti vangittiin samasta syystä ja puolustusministeri perheineen pakeni eilen Panamaan. Syyskuun kuudes on määrä järjestää vaalit, joissa valitaan presidentti ja hallitus, mutta kansa ei ole tyytyväinen ehdokkaisiin, joista monia syytetään korruptiosta ja tämän takia vaalit halutaan estää.

Syytösten mukaan nykyinen hallitus presidentti mukaanluettuna on varastanut kansallisia varantoja miljardien dollarien edestä ja näin ollen muun muassa sairaalat ja koulut ovat vailla rahaa. Ihmisiä kuolee lääkkeiden puutteeseen ja lasten koulutusta ei ole pystytty järjestämään. Ennalta suunniteltujen syyskuisten vaalien sijaan kansa haluaa syrjäyttää presidentin ja estää vaalit. Mikäli näin tapahtuu, ulkopuolinen toimikunta asettaa valitsemansa henkilön presidentiksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ilman äänestystä. Nykyinen presidentti, hallitus ja tulevien vaalien ehdokkaat luonnollisesti vastustavat kyseistä järjestelyä.

Toivoa sopii, ettei tulevat tapahtumat muodostu väkivaltaisiksi mellakoiksi. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää toivoen parasta.

Monet liikkeet on suljettu.   "Emme tunnista Otto Pereziä Guatemalan presidentiksi" "Ei enää korruptoituneita poliitikkoja, ei enää rankaisemattomuutta"

Monet liikkeet on suljettu.
“Emme tunnista Otto Pereziä Guatemalan presidentiksi” “Ei enää korruptoituneita poliitikkoja, ei enää rankaisemattomuutta”

Poliitikoille luvataan kananmunia, jos jatkavat samaan malliin.

Poliitikoille luvataan kananmunia, jos jatkavat samaan malliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *