Älä tyri näitä – turistiripuli

Ensiaputarvikkeet turistiripuliin

Ensiaputarvikkeet turistiripuliin

Turistiripuli aka ribbendrop, tuo tauti, jonka jokainen tulee matkallaan joskus sairastaneeksi, halusi tai ei. Kädet tulee pestyä huonosti ja nautittua varomattomasti mitä parhaimmista katukeittiöistä suussasulavia herkkuja. Ei hätää! Muutamalla huomionarvoisella seikalla pääsee pitkälle eikä tarvitse turhia kuumotella.

-Pese kätesi vessareissujen jälkeen huolellisesti
-Lotraa antibacia
-Älä kaiva nenää aläkä syö kynsiä
-Syö kypsennettyä ja kuorittua
-Unohda auringossa lojuneet majoneesit
-Suosi täysiä ravintoloita
-Mitä lyhyempi menu, todennäköisesti tuoreempi ruoka
-Toiset suosivat maitohappobakteereja

Kun kaikista varotoimista huolimatta sairastut

-Ole kokonaan syömättä päivä tai kaksi, sokerit ruokkivat bakteereja vatsassasi
-Nauti paljon nestettä
-Suosi helposti sulavaa
-Vältä salaatteja ja maitotuotteita

-Imodiumia vain, jos matkustat eikä vessaa ole saatavilla
-Ainakin Malesiasta löytyvä Hurix’s Sto-Mach 8-luontaistuote on ehdoton
-Kuumetapauksissa denguekuumeen riskialueilla parasetamolia
-Vältä antibiotteja
-Jos muu ei auta, meillä mukana Ciprofloxacin (laajakirjoinen antibiotti vakaviin tilanteisiin)
-Voit olla varma, että vessapaperia ei ole saatavilla, kun sitä eniten kaipaat! Lue vessakokemuksista täältä

Ei muuta kuin nauttimaan eksoottisista pöydän antimista!

Kuten edellä jo todettiin, turha vainoilu voi pahimmassa tapauksessa pilata koko reissun. Maalaisjärki käteen ja vakuutukset kuntoon. Mikäli edellä mainituista toimista huolimatta mikään ei auta, niin ei muuta kuin lääkäriin. Näin toimii myös allekirjoittanut, mikäli olo ei tästä ala pikkuhiljaa helpottumaan.

4 vastausta artikkeliin ”Älä tyri näitä – turistiripuli

 1. Bolpoco

  Omien kokemusten perusteella kaikki rasvainen/uppopaistettu safka on sillä riskisektorilla joka tod.näk. laukaisee papuliriskat. Viime reissulla itsellä meni 4 kuukautta ennen ensimmäistä schaisserallia ja tämä oli kyllä henk.koht. ennätys ! Back in the days tuli Delhissä ripulit jo tokana päivänä vaikka olin varautunut ja syönyt maitohappobakteereja ennakkoon. Mutta joo, hyvät yleispätevät vinkit olivat kirjattuna tähän kirjoitukseen, pointsit siitä ! Ja kiitos mahtavasta blogista, on ollut ilo lueskella 😉 !!

  Vastaa
  1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

   Mahtavaa kuulla, että blogimme jaksaa kiinnostaa. Delhi belly on jo vakiintunut ilmaus reissukansan suussa eikä suotta. Me olemme sairastaneet matkapäiviin nähden varsin vähän, mutta sillointällöin se pääsee kuitenkin yllättämään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *