Roadtrip kesäisessä Suomessa

Roadtrip

Suomen kesä, onko olemassa sen parempaa? Kaunis luonto, yöttömät yöt, lukuisat tapahtumat, lomafiilis yhdistettynä kauan kaivattujen ystävien ja sukulaisten tapaamiseen. Kyllä, halusimme tulla Suomeen nimenomaan kesällä nauttimaan rusinat pullasta.

Tarkoituksenamme oli tosiaan lomailla, mikä saattaa kuulostaa hassulta. Monien mielestähän me olimme juuri olleet lomalla 19 kuukautta. Tosiasia oli kuitenkin toinen, joten rankan sukelluskauden jälkeen halusimme vain ottaa rennosti. Vielä Suomeen palatessa emme olleet tehneet lopullista päätöstä mahdollisesta seuraavasta matkasta, mutta sen verran todennäköiseltä se vaikutti, ettemme hankkineet itsellemme omaa asuntoa. Majoituimme siis milloin kenenkin kaverin ja sukulaisen luona, mikä sopikin mainiosti suunnitelmiimme tavata mahdollisimman paljon kaipaamiamme ihmisiä. Repun pakkaaminen ja purkaminen siis jatkui samaan malliin kuin ennenkin. Sattumalta meille järjestyi myös auto käyttöömme, joten olimme täysin omien aikataulujemme ja reittiemme herroja. Muutaman pätkän kuljimme yhteiskyydeillä ja julkisilla mutta auton ansiosta pääsimme vierailemaan niinkin monessa paikassa.

Roadtrip kesäisessä Suomessa oli ainutlaatuinen. Pääsimme osallistumaan useampiin sukujuhliin, ystävien häihin, vietimme ikimuistoisen juhannuksen maalla läheisten ympäröimänä, autoimme omakotitalon maalaamisessa ja puutalkoissa, onnittelimme matkamme aikana asunnon hankkineita, naimisiin menneitä ja lapsen saaneita, nautimme upeista maisemista, ajoimme entuudestaan täysin tuntemattomien paikkakuntien läpi ja ennen kaikkea, nautimme ajastamme tärkeiden ihmisten parissa. Kelit nyt olivat mitä olivat mutta se ei tunnelmaa haitannut. Osa tapaamisista ja menoista oli sovittu useampi kuukausi etukäteen mutta jotkut saatettiin sopia hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Kokonaisuutena kesämme oli mieletön kokemus, johon meillä tuskin koskaan tulee enää uudestaan mahdollisuutta ja olimme onnekkaita voidessamme nyt nauttia tästä tilaisuudesta. Se antoi uutta voimaa jatkaa uusiin seikkailuihin vieraampiin ympäristöihin.

Seuraavassa postauksessa esittelemme matkamme kuvina.

Kohteemme löytyy kartalta täältä ja reitti täältä. Järjestys oli seuraava:
Helsinki-Vantaa
Kotka
Hämeenkoski
Lahti
Hämeenkoski
Seinäjoki
Kurikka
Lahti
Hämeenkoski
Kurikka
Seinäjoki
Kokkola
Oulu
Ranua
Rovaniemi
Napapiiri
Ranua
Kristiinankaupunki
Kokemäki
Hämeenkoski
Vantaa
Hämeenkoski
Asikkala
Hämeenkoski
Ylöjärvi
Helsinki
Espoo
Hämeenkoski
Kotka
Lahti
Hämeenkoski
Kristiinankaupunki
Savonlinna
Tohmajärvi
Joensuu
Hämeenkoski
Kotka
Vantaa
Hämeenkoski
Lahti
Hämeenkoski
Järvenpää
Helsinki-Vantaa

2 vastausta artikkeliin ”Roadtrip kesäisessä Suomessa

    1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

      Hei! Kiitos kommentistasi. Ainakin ennenvanhaan VR tarjosi kesäpasseja naurettavan edullisesti verrattuna normilipun hintaan. Suomesta löytyy kyllä rauhaa ja kauneutta. Meidän yksi lempikohteistamme on kesäinen Suomi. Junalla matkustettaessa on monia etuja. Tilaa liikkua ja mahdollisuus tutustua muihin pohjoisilla heimoalueilla liikkuviin 😉

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *