#blogisitarina – Blogihaaste

Viimeiset hetken ennen lähtöä marraskuu 2013

Viimeiset hetken ennen lähtöä marraskuu 2013

Sukellus Asiaan-blogi sai alkunsa halusta taltioida suunnitteilla ollut seitsemän kuukauden irtiotto arjesta. Tarkoitus oli olla pois yksi talvi, jonka aikana opiskelisimme sukellusta ja matkaisimme halki Kaakkois-Aasian. Vahva kannustus ja tuki blogin aloittamiseen tuli sukulaisiltamme, jotka näkivät siinä olevan paljon muitakin mahdollisuuksia kuin vain reittimme seuraaminen.

Ajatusmaailmamme bloggaamista ja sillä saralla menestymistä kohtaan oli ehkä hieman naiivi. Menestyäkseen bloggaajana sitä tulisi tehdä lähes kokopäivätyönä. Meillä ei ollut aiheesta minkäänlaista aiempaa kokemusta, ainoastaan usko ja halu omaan tekemiseen. Päätimme siis kiivetä perse edellä puuhun. Kaikki oli luotava tyhjästä ja blogimme on pullollaan kaikenlaisia lastentauteja, sillä eteenpäin on menty yrityksen ja erehdyksen kautta. Toinen asia on se, että olemme olleet käytännössä katsoen koko ajan tien päällä, mikä on rajoittanut aikaamme blogin parissa, sillä päätimme elää ensin ja kirjoittaa vasta sitten.

Matkamme on ollut huikea ja ylittänyt kaikki odotuksemme ja niin on käynyt myös blogimme suhteen. Seitsemän kuukautta on muuttunut kahdeksi vuodeksi. Lokakuun alkupuolella tulee kuluneeksi 700 päivää matkaanlähdöstä, ja kirjoitammekin tätä juttua Cauye Caulkerissa, Belizessä odotellen aamuista sukellusta merilehmien, haiden ja rauskujen kanssa.

Mitä tulee suurimpiin saavutuksiimme blogin suhteen niin ensinnäkin tuskin ilman Pallontallaajien tukea ja ensimmäisten sponsoreitemme – Matlock.fi ja Trekki/Timo Muttonen – uskoa onnistumiseemme heti alkumetreiltä lähtien tuskin olisimme tässä. Oma uskomme on aina aika ajoin ollut koetuksella. Pingviinimatkat kirjoitti vastikään osuvan tekstin bloggaamisen tuskasta. Eteenpäin on kuitenkin menty ja tullaan menemään jatkossakin. Olemme olleet mukana matkamessubloggaajina sekä Travel Blog Awards 2013 Top5-porukassa. Meistä ovat kirjoittaneet niin Rantapallo.fi, Lapin Kansa kuin Kuriirikin. On meistä voinut luke Iltalehden etusivultakin. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin lukijoillemme, jotka kasvavana joukkona ovat jaksaneet olla seuraamassa seikkailuamme. Tulevaisuuden suunnitelmia meillä on ainakin sen verran, että tuleva talvi kevääseen 2016 tulee kulumaan Filippiineillä, jossa aiomme panostaa vedenalaiseen valokuvaukseen ja saattaapa sieltä jotain videotakin olla tulossa.

Laatikoita

Fazerin terveiset

Fazerin terveiset

Kamat varastossa

Docventures Yllytyshullu-skaba ensimmäiseltä tuotantokaudelta

Docventures Yllytyshullu-skaba ensimmäiseltä tuotantokaudelta

Älä tyri näitä - yksi suosituimpia juttusarjojamme

Älä tyri näitä – yksi suosituimpia juttusarjojamme

UXO Lao

UXO Lao

Herkkää hedonismiä

Herkkää hedonismiä

Tana Torajan hämmentävät hautajaisrituaalit

Tana Torajan hämmentävät hautajaisrituaalit

Taifuuni Hagupit - selvisimme säikähdyksellä

Taifuuni Hagupit – selvisimme säikähdyksellä

Denguekuumeessa

Denguekuumeessa

Arkipäivää Balicasagilla

Arkipäivää Balicasagilla

Postaus on vastaus Travel adventures without end-blogilta saamaamme #blogisitarina-haasteeseen. Haastamme mukaan seuraavat blogit:

Pingviinimatkat
Lapsellinen maailma
Fat in Bangkok
Marimente

Ohjeet (saa kopioida omaan blogiin):
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

2 vastausta artikkeliin ”#blogisitarina – Blogihaaste

 1. Pingviinimatkat

  Bloggaaminen imaisee kieltämättä mukaansa. Mahtavaa, että tekin olette jaksaneet jakaa tarinoitanne ja jaksatte edelleen. Reissun päältä varsinkin se on hetkittäin todella työlästä hommaa. Tuo kilpparikuva arkipäivää kuvaamassa kertoo hyvin siitä millaista unelmaa saattekaan elää 🙂 Jatkakaa samaan malliin vaan!

  Kiitos haasteesta! Tartumme siihen ilomielin 🙂

  Vastaa
 2. Katja

  Hei kiitos haasteesta!
  Tästä kyllä saisi paljonkin kirjoitettavaa mietintämyssyn syövereistä ja jos opparin rinnalta kehtaisi jo viikonloppuna irtaantua ja raapustaa juttu blogiin 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *