Inspiraatiota matkan suunnitteluun

Pilvet

Sukellus Asiaan-blogi on ollut olemassa reilut kaksi vuotta. Kuluneiden vuosien varrella olemme oppineet yhtä ja toista niin blogimaailmasta, matkustamisesta Kaakkois-Aasiassa kuin itsestämmekin. Vietimme kuluneen kesän Suomessa ja sitä seurasi uusi seikkailu, sillä tulimme siihen lopputulokseen, että seikkailun on jatkuttava. Päätös ei ollut helppo ja kilometrit painoivat takana. Suomeen olisi ollut vaarallisen helppo jumahtaa ja palata totuttuihin kuvioihin. Ymmärsimme kuitenkin pian, että kaipaamamme asiat ovat historiaa ja vain mielikuvia ja rakkaita muistoja. Oikeasti ei ole paluuta menneeseen. Asiat ovat muuttuneet. Ihmiset kasvavat, uusia syntyy ja kuolee. Oli katsottava eteenpäin ja tehtävä sitä, mitä rakastaa. Siinä oli meille inspiraatiota matkan suunnitteluun.

Yksi sykli oli käyty loppuun ja uusi oli alkamassa.

Kysymys kuuluikin, että kuinka muuttaa haaveet unelmamatkasta todeksi?

Matkamme varrella tapaamiemme seikkailijoiden haastattelut toimivat mielenkiintoisena inspiraation lähteenä omien hullutusten kanssa painiessa. Nämä tarinat osoittavat mielestämme sen, että kaikki on mahdollista, kun olet valmis tekemään kovasti töitä unelmiesi saavuttamiseksi.

Mistä sitten aloittaisimme? Kohteen valinnassa on parasta luottaa omaan intuitioon. Vastaus löytyy usein omista mielenkiinnon kohteista tai silloin ainakin tulee valinneeksi itselleen mieluisan ympäristön. Sukellusmatka tuskin löytyy Nepalista. 27 talvea Kanarialla samassa hotellissa sopii yllättävän monelle. Aika-ajoin on kuitenkin suositeltavaa tehdä jotain aivan muuta, kuin mihin on tottunut. Meidän tavoitteenamme on tehdä joka päivä jotain ensimmäistä kertaa.

Kun ei ihan oikeasti tiedä mistä aloittaa, Kerran elämässä-sivustolta löytyy seikkailuja jokaiseen makuun – viidakoista vuorille ja erämaasta sukellussafareille. On mietittävä, oletko kiinnostunut ruoasta, vanhoista intiaaniperinteistä, viidakkovaelluksesta, rantamaisemista vai lumihuippuisista vuorista. Tämän jälkeen karttakirja kouraan, on valittava omia haaveita parhaiten vastaava maanosa.

Kaksi vuotta asuttuamme ja matkattuamme ympäri Kaakkois-Aasian päätimme tehdä jotain aivan muuta, kuin mihin olimme tottuneet. Yksi suurimmista tekijöistä, joka vaikutti valintoihimme oli se, että olimme molemmat kiinnostuneet espanjan opiskelusta. Olisimmehan toki voineet matkustaa Espanjaan, mutta halusimme molemmat pois Euroopasta. Päätimme siis suunnata Latinalaiseen Amerikkaan.

Täytyy muistaa, että kaiken epävarmuuden keskellä vaikeinta on kuitenkin lähteminen, ovesta ulos pääseminen ja vanhasta elämäntavasta uuteen astuminen. Tien päällä elämä on helpompaa kuin monesti luullaan. Kun kohteen saa valittua ja päätöksen lähtemisestä tehtyä, asiat alkavat hoitua kuin itsestään. Tämän prosessin toteuttamista varten olemme olemassa. Tulemme jakamaan omakohtaiset kokemuksemme suunnittelun jokaisesta vaiheesta ja tarjoamaan hyödyllisiksi katsomiamme vinkkejä, jotta jokainen voisi astua uuteen mahtavaan inspiroivaan unelmiensa elämäntyyliin, josta olemme nauttineet jo vuosia.

Onko sinulla joku osa-alue matkasuunnitelmien tekemisessä, josta haluaisit meidän kirjoittavan? Laita meille kommenttia!

Kiinnostaako erikoiset eläimet? Filippiinien Boholilla elävät kummituseläimet ovat varteenotettava vaihtoehto.

Kiinnostaako erikoiset eläimet? Filippiinien Boholilla elävät kummituseläimet ovat varteenotettava vaihtoehto.

Vedenalainen maailma tulee tutuksi sukellusmatkoilla ja kohteita löytyy ympäri palloa, erityisesti lämpimistä maista.

Vedenalainen maailma tulee tutuksi sukellusmatkoilla ja kohteita löytyy ympäri palloa, erityisesti lämpimistä maista.

Inspiraatiota matkan suunnitteluun

Indonesian Sumatralla pääsee tutustumaan orankeihin lähietäisyydeltä.  Kalimantanilla riehuvat suuret metsäpalot uhakaavat heidän veljiään.

Indonesian Sumatralla pääsee tutustumaan orankeihin lähietäisyydeltä. Kalimantanilla riehuvat suuret metsäpalot uhakaavat heidän veljiään.

Trekkailua ja kiipeilyä voi myös harrastaa kaikkialla. Palkintona on upeat näkymät.

Trekkailua ja kiipeilyä voi myös harrastaa kaikkialla. Palkintona on upeat näkymät.

Jokainen askel Acatenango-tulivuoren huipulle Guatemalassa oli tämän näkymän arvoinen.

Jokainen askel Acatenango-tulivuoren huipulle Guatemalassa oli tämän näkymän arvoinen.

Inspiroiva New York, tuo kaupunkikohteiden klassikko tarjoaa varmasti jokaiselle jotain.

Inspiroiva New York, tuo kaupunkikohteiden klassikko tarjoaa varmasti jokaiselle jotain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *