Näin onnistuu rahan säästäminen ennen matkaa

Rahaa

Kovin usein huomaa, kuinka harmittavan paljon raha määrittää matkasi kulkua. Majoituksen etsiminen ja eri aktiviteettivaihtoehtojen välillä arpominen olisi huomattavasti helpompaa ja nopeampaa, jos budjetti ei tulisi aina vastaan. Raha ei tietenkään estä matkaa eikä edullisemmat valinnat ole huonompia, mutta välillä se väsyttää. Tämä on yksi syy monien joukossa, miksi matkan suunnittelun yksi tärkeimpiä osa-alueita on rahan säästäminen ennen matkaa. Archie gone Lebanon kirjoitti juuri tästä samasta aiheesta varsin osuvan postauksen ja me tuomme aiheeseen omat näkemyksemme.

Rahan säästäminen tulevaa matkaa varten on ennen kaikkea asennekysymys. Haaveiden myötä syntyy motivaatio, jonka kannattelemana realistisesti asetetut tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan; mitä enemmän vietät aikaa työpaikallasi, sitä vähemmän sinulla on aikaa istua baareissa ja kahviloissa heräteostoksista puhumattakaan. Tuplavuorot kehiin ja tuontioluet minimiin. Motivaatiota lisää myös ajatus siitä, mitä säästämällään rahalla voi saada reissun päällä. Yksi cafe latte Suomessa on koko päivän ruokabudjetti Vietnamissa. Pienillä valinnoilla on tällä laskukaavalla iso merkitys.

Pitämällä kirjaa kuluista saa aikaan käsityksen todellisista menoista. Sen jälkeen kyse onkin sitten lähinnä valinnoista. Askeettisemman elämän valitseminen hetkeksi avaa mahdollisuuden pitkällekkin reissulle. Mikä onkaan parempi palkinto kuin puolen vuoden Aasian reissu kuukausien kitkuttelujen jälkeen? Ai että se tuntuukin hyvältä istua lentokoneessa rullaamassa kohti kiitorataa itsetyytyväisenä onnistuneeseen säästökuuriin.

Elämiseen kuluvien menojen hallinta ja kontrollointi suhteessa tulotasoon toimii myös elämänhallinnan kurssina monelle nuorelle ja miksei vähän vanhemmallekin ensi kertaa reissuun haluavalle. Kyse ei oikeasti ole niistä pienistä tuloista. Harva meistä saa kaiken haluamansa näkemättä vaivaa unelmiensa eteen. Niinkuin olemme moneen otteeseen matkan varrella jo todenneet: kun päämäärä on selvillä, niin keinot maaliin pääsyyn kyllä löytyvät.

Ruoanlaittoon saatikka ulkona syömiseen saa Suomessa uppoamaan käsittämättömät määrät rahaa. Suunnittele viikon ruokalista etukäteen, sillä valmistamalla itse yksinkertaista perusruokaa isompina erinä, on mahdollista saada aikaan huomattavia säästöjä. Säännölliset baari-illat on syytä jättää vähemmälle ja keksiä tilalle vaihtoehtoisia aktiviteetteja.

Luopumalla turhasta omaisuudesta on mahdollista saada aikaan lisätienestiä. CD:t divariin ja kirpputoripöytä pystyyn. Parhaassa tapauksessa voit tehdä solidaarisille sukulaisillesi palveluksen ja myydä heidänkin vinttikomeroihin kertyneen tarpeettoman omaisuuden. Facebook on täynnä erilaisia kirpputoreja joten parhaassa tapauksessa sinun ei edes tarvitse poistua kotoasi. Auto, sohva ja televisio myyntiin siis!

Millä keinoilla olet itse säästänyt rahaa matkaa varten? Kerro meille ja muille parhaat vinkkisi!

Lipsumisella on hintansa, moka Vietnamissa

Lipsumisella on hintansa, moka Vietnamissa

Pesoja

Säästäminen ennen matkaa kannattaa, niin voi reissussa tuuletella.

Säästäminen ennen matkaa kannattaa, niin voi reissussa tuuletella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *