Näin löydät halvat lennot maailman ympäri!

Halvat lennot

Aiemmin kerroimme inspiroitumisesta ja matkakohteen valinnasta. Kun kohde on valittu, on aika alkaa metsästää lentoja. Netti on pullollaan erilaisia sivustoja tarjouksineen kaikkineen. Itse suosimme Lentodiilit, Skyscanner, Supersaver ja Poptravel – palveluja. Halvan hinnan metsästyksessä ajoitus on tärkeää kahdessa mielessä: milloin ostat lennon ja mikä on sen ajankohta. Joustavuus näissä molemmissa verottaa kukkaroasi vähemmän. Mitä aiemmin saat erityisesti mannerten väliset lennot varattua sitä parempi. Itse pyrimme välttämään myös huippusesonkien aikana matkustamista saatikka lentämistä.

Meidän tapauksessamme lento elokuulla Helsingistä New Yorkiin sattui huonoimpaan mahdolliseen aikaan lentojen hintojen ollessa huipussaan lomakauden takia. Päätimme joka tapauksessa yrittää, sillä se oli budjettimme ja matka-aikataulumme kannalta kuitenkin paras ajankohta. Halusimme jatkaa matkaamme maailman ympäri ja New Yorkiin oli päästävä. Norwegian tarjosi edullisimman vaihtoehdon, joka oli tosin kaukana huippudiilistä. Parhaimmillaan samaan hintaan voisi sesongin ulkopuolella saada meno-paluulennon. Joka tapauksessa lentodiili oli siedettävä ja suunta oli selvillä.

Selvää oli, että halusimme jatkaa New Yorkista Guatemalaan. Pitkän tuumailun ja useampien vaihtoehtojen jälkeen löysimme edullisen yhteyden Los Angelesista Manilaan, josta pääsisimme jatkamaan Cebuun. Piti siis löytää vielä yhteys jostain päin Väli-Amerikkaa Los Angelesiin.

Aloitimme loputtomalta tuntuvan rumban lentojahdissa. Aasialaisten lentoyhtiöiden valikoimaan ja tarjouksiin tottuneina juoksimme seinään. Olemassaolevien vaihtoehtojen määrä suunnitelmiamme ajatellen oli onneton. Kahlasimme läpi netin tarjontaa. Kävimme läpi erilaisia reittivaihtoehtoja ja vertailimme päivämääriä, jotta löytäisimme parhaimman mahdollisen yhdistelmän. Skyscannerin työkalut toimivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Voit vertailla hintoja kuukausittain tai valita listan edullisimmista kohteista kun lähtökenttä on tiedossa. Monelle on varmaan jo itsestään selvää, että viimeistään ennen lopullista hintojen tarkistusta ja lentojen varausta kannattaa hakukoneen evästeet poistaa. Jos et osaa, googleta. Parhaassa tapauksessa saatat säästää satasia.

Skyscannerin ja suomalaisen luottokortin yhdistelmä oli kuitenkin tulla meille kalliiksi. Skyscannerin toimintaperiaatteena on ohjata asiakas lentojen varausta varten lentoyhtiöiden omille nettisivuille ja United Airlines ei hyväksynyt suomalaista luottokorttia. Olimme tulla hulluiksi. Hoidimme asiaa Guatemalasta käsin, jossa juoksimme pankista ja Western Unionista toiseen sähkölaskun ja tekaistujen puhelinnumerojen kanssa saadaksemme suoritettua maksun Western Unionin kautta guatemalalaisessa pankissa. Pitkällisten neuvotteluiden, espanjaksi asioimisen, rekisteröitymisten ja poikkeuksien jälkeen, kun kaiken piti olla valmista, Western Unionin saajaluettelosta puuttui United Airlines. Tilanne oli liikaa myös pankkivirkailijalle, joka alkoi vuolaasti itkeä kyyneleet poskia pitkin valuen, niin pahoillaan hän puolestamme oli. Tässä vaiheessa pelastus löytyi kuitenkin Super Saverin sivuilta, jotka tarjosivat lennon hieman kalliimpaan mutta kuitenkin kohtuuhintaan ja luottokorttimmekin kelpasi heille.

Halpalentoyhtiöitä käytettäessä muutosturva verrattuna esimerkiksi lentopassiin on heikompi erityisesti maailmanympärimatkaa ajatellen, mutta päätimme varata vain mannerten väliset lennot etukäteen ja muiden etappien suhteen tehdä ratkaisut lähempänä. Tietoisuus siitä, että lentojen hinnoilla on tapana muuttua jopa vuorokauden sisällä aiheutti ajoittain epävarmuutta ja sydämen tykytyksiä, mutta lopulta olimme tyytyväisiä reittiimme ja sen aikatauluun.

Lentodiliit-sivustoltalta löytyy mainio artikkeli: Halpalennoilla maailman ympäri Käy lukemassa myös aikaisempi postauksemme Älä tyri näitä-lentokentällä!

Cebu Pacific

Supersaver tarjoaa helpon, suomenkielisen käyttöliittymän. Maksu onnistuu niin nettipankissa kuin luottokortillakin.

Supersaver tarjoaa helpon, suomenkielisen käyttöliittymän. Maksu onnistuu niin nettipankissa kuin luottokortillakin.

Skyscannerilla pystyt helposti tarkistamaan halvimman ajankohdan reitillesi.

Skyscannerilla pystyt helposti tarkistamaan halvimman ajankohdan reitillesi.

Skyscanner kertoo myös halvimmat kohteet ympäri maailman, kun tiedät, mistä olet matkustamassa.

Skyscanner kertoo myös halvimmat kohteet ympäri maailman, kun tiedät, mistä olet matkustamassa.

Matkalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *