Lechon baboy – sianaivot

Lechon

Lechon, tuo imeväisikäinen possu, jonka vatsa on täytetty yrteillä ja jota on grillattu vartaassa tuntikausia. Lechon on filippiiniläinen perinteinen juhlapöytien herkku, joka on kypsennetty suussasulavan mureaksi ja nahka paistettu rapeaksi. Tämähän on lähestulkoon meille kaikille tuttua tämä herkku.

Lechon

Tottakai juhlapöydän herkkuihin kuuluvat myös sian aivot. Kun possu on kaluttu ja koluttu, kokki saapuu paikalle valtavan veitsen kanssa ja rusauttaa porsaalta kallon halki. Suussasulava, harmaanvalkoinen massa on tarjolla ruokailtavaksi.

Kokeilunhaluiset voivat grillata kokonaisen possun tai hommata teurastamolta sian pään. Grillailkaa pääkoppaa hiilillä parisen tuntia, jolloin sisällöstä tulee kyllin mehevää. Kirveellä tai veitsellä kallo halki ja nauttimaan. Palanpainikkeeksi suositellaan filippiiniläistä San Miguel olutta perinteitä kunnioittaen.

sianaivot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *