Edullinen majoitus, miten sen löytää?

Guatemala

Majoitukseen huomaa joutuvansa varaamaan monesti leijonan osan päivän budjetista. Oma toiveemme on toki asua edullisesti, mutta lutikkakuumotuksissa pyrimme huomioimaan myös siisteysnäkökulman. Parapatin sataman kaltaiset kummitustalot on myös nähty ja koettu niin moneen otteeseen, että olemme luopuneet myös niistä. Kokemusmaailmamme kannalta olemme saaneet irti kaiken minkä meidän tarvitseekin.

Kaikista toivomistamme mukavuuksista huolimatta pyrimme majoittumaan edullisesti. Hyvä ja halpa on siis se, mitä etsimme ja usein myös löydämme. Aasiasta löytyy halpoja hostelleja, minihotelleja sun muita majataloja jokaiseen makuun. Olemme itse käyttäneet varsin usein Booking.com-sivustoa. Tripadvisor ja Hostelworld ovat myös hyviä vaihtoehtoja majoituksen metsästämiseen. Viimeaikoina kuitenkin olemme kallistuneet Booking.com:in tarjoamiin “päivän tarjouksiin”, joiden hinnat ovat varsin kilpailukykyisiä. Kyseisen sivun käyttöliittymä on myös helppo ja vaivaton.

On kuitenkin hyvä tiedostaa, että mikäli haluat mennä kengännauhabudjetilla ja etsiä sen halvimman vaihtoehdon, et valitettavasti tule löytämään sitä netistä. Paikanpäältä hieman keskustan tai turistialueen ulkopuolelta löytyy tavallisimmin halvimmat vaihtoehdot. Puskaradio voi olla tässä kohtaa paras apu. Usein olemme myös pyytäneet tuk tuk-kuskia viemään meitä hänen tietojensa mukaan edulliseen paikkaan, mutta on hyvä muistaa, että taksikuskit ovat kaikkien kusettajien äitejä.

Yleisesti käytettyjä vaihtoehtoja ovat myös AirBnB, Couchsurfing, Workaway ja erilaiset vapaaehtoistyöprojektit. Couchsurfing johdatti meidät japanilaisen bisnesmiehen asuttamaan kattohuoneistoon Kuala Lumpurin ydinkeskustassa ja AirBnB miellyttävän pariskunnan luo New Jerseyssä kivenheiton päähän Manhattanilta. Yhteisöpalvelut tarjoavat myös sosiaalisen aspektin ja mahdollistavat “paikallisiin” tutustumisen. Majoitus on toki monenkirjavaa. Omaan intuitioon ja muiden reissaajien jättämiin kommentteihin kannattaa toki luottaa. Workaway tarjoaa mahdollisuuden majoittua ja ruokailla veloituksetta erilaista työtä vastaan, joka on erikseen määritelty hakemuksessa. Sama koskee erilaisia vapaaehtoistyöprojekteja joita löytää ympäri maailman. Yksi luotettavimmista vaihtoehdoista on Allianssin nuorisovaihto, jossa toiminta on koordinoitua ja valvottua. Allianssilla on kokemusta nuorisovaihdoista kymmeniä vuosia. Toki voi yrittää yöpyä myös homestay-majoituksissa joita voi olla mahdollista löytää omasta aktiivisuudesta ja käytöstavoista riippuen.

Homestay-majoituksen ollessa kyseessä on erityisesti muistettava toisten ihmisten ja omaisuuden kunnioittaminen, kuten hyviin tapoihin kuuluu. Toisinaan eurooppalaisin silmin monet tavat ja tottumukset saattavat kummastuttaa. Haluamme kuitenkin korostaa sitä, että vieraan on sopeuduttava. Esimerkiksi jalkapohjan näyttäminen voi olla verrattavissa keskisormen näyttämiseen, kun taas toiselle pään ollessa pyhä voidaan meille tavallista lasten päälaen taputtelua tai hiusten pöllyttämistä pitää äärimmäisen töykeänä. Silmät ja mieli avoimena seikkailu on taattu ja miellyttävä sen kaikille osapuolille.

Aika-ajoin olemme tyytyneet viettämään yömme myös lentokentillä tai bussiasemilla. Hajotuksen määrä on kuitenkin huomattava Burger Kingin sohvalta aamuyöllä herätessä, mutta onpahan testattu sekin. Valtaosasta suurempia lentokenttiä löytyy alueita joihin persaukiset reissaajat voivat päänsä kallistaa. Erikoisuutena voi mainita Singaporen lentokentän, johon on rakennettu kokonainen puuhamaa elokuvateattereineen, ravintoloineen ja kylpylöineen, missä voisi viettää vaikka useamman päivän.

Majatalomme Parapatissa, Toba-järven rannalla jäi mieleen kummitustalomaisesta tunnelmastaan.

Majatalomme Parapatissa, Toba-järven rannalla jäi mieleen kummitustalomaisesta tunnelmastaan.

Parvekkeen sisustusta ei oltu uusittu ihan viime vuosina.

Parvekkeen sisustusta ei oltu uusittu ihan viime vuosina.

Couchsurfing-majoituksemme Kuala Lumpurin keskustassa.

Couchsurfing-majoituksemme Kuala Lumpurin keskustassa.

Couchsurfing-hostimme kattoterassilla olisi voinut viettää mukavan auringonottopäivän.

Couchsurfing-hostimme kattoterassilla olisi voinut viettää mukavan auringonottopäivän.

Näkymiä kattoterassilta

Näkymiä kattoterassilta

Viehättävä mökkimme Sri Lankassa, Arugam Bayllä rannan tuntumassa

Viehättävä mökkimme Sri Lankassa, Arugam Bayllä rannan tuntumassa

AirBnB-kokemuksemme New Jerseyssä oli varsin miellyttävä.

AirBnB-kokemuksemme New Jerseyssä oli varsin miellyttävä.

Mariposa Lodge Hondurasin Roatanilla tarjosi hyvät palvelut. Kaikissa huoneissa oli täysin varustellut keittiöt, mikä helpotti budjetissa pysymistä.

Mariposa Lodge Hondurasin Roatanilla tarjosi hyvät palvelut. Kaikissa huoneissa oli täysin varustellut keittiöt, mikä helpotti budjetissa pysymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *