Joulukalenteri – luukku 1: Batfish

Sukellus Asiaan ylpeänä esittää: Joulukalenteri 2015! Tässä joulukalenterissa esittelemme toimistonäkymäämme eli erilaisia mereneläviä, joita osaa näemme jopa päivittäin sukelluksilla. Tervetuloa mukaan!

Batfish

Lepakkokala (englanniksi batfish) on ahvenkalojen heimo, johon kuuluu noin 20 eri lajia. Lepakkokalat elävät merivedessä Atlantin, Tyynenmeeren ja Intian valtameren rannikoilla. Ruuakseen ne syövät planktonia ja pieniä koralliriutan selkärangattomia. Niiden väritys on kiiltävän hopea sekä joitain keltaisia alueita ja mustia tai ruskeita pystyraitoja. Kuvassa oleva orbicular batfish voi kasvaa jopa 50 cm pitkäksi ja se elää 5-30 metrin syvyydessä riutan läheisyydessä. Se on muodoltaan hyvin pyöreä ja litteä ja sen pyrstöllä on enemmän korkeutta kuin pituutta. Kuva on otettu Filippiineillä, Cebun saaren rannikolla, jossa lepakkokalat ovat melko yleisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *