Joulukalenteri – luukku 4: Scorpionfish

Scorpionfish

Skorpionisimppu (englanniksi scorpionfish) on monen sukeltajan suosikki. Se on erityisen hyvä naamioitumaan ympäristöönsä suojavärityksensä ansiosta ja siksi sellaisen löytäessä kokeekin aina onnistumisen tunteen. Heimoon kuuluvien sukujen ja lajien määrästä ei ole yksimielisyyttä, mutta eri lähteiden mukaan jopa yli 400 lajia. Kooltaan ne vaihtelevat ihan pienistä jopa yli 70 cm mittaisiin mutta useimmiten pituus on 20-40 cm. Yleensä ne viihtyvät melko matalissa vesissä, vaikka niitä on tavattu jopa useamman kilometrin syvyydessä. Skorpionisimput pysyttelevät suurimman osan ajasta paikallaan pohjassa ja odottavat saalistaan. Ne saalistavat avaamalla ison suunsa nopeasti auki, jolloin muodostuvan alipaineen ansiosta se imaisee saaliinsa. Nimensä mukaisesti skorpionisimpulla on kehossaan piikikkäitä eviä, joista se erittää myrkkyä, jos siihen menee koskemaan. Rumankaunis ulkonäkö toimiikin hyvänä varoituksena, sillä myrkky voi aiheuttaa ikäviä seurauksia. Sukeltaessa kannattaa aina varmistaa, ettei pohjassa vaan majaile skorpionisimppu, jos aiot ottaa esimerkiksi kivestä tukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *