Joulukalenteri – luukku 8: Candy crab

Candy crab

Candy crab kuuluu vedenalaisesta makroelämästä tykkäävien ja erityisesti valokuvaajien suosikkeihin. Me emme ainakaan löytäneet sille suomenkielistä mutta candy crab kuvaa sitä kyllä hienosti, näyttäähän se ihan söpöltä karkilta. Se on pieni rapu, kooltaan 1,5-2 cm, joka elää tietynlaisessa pehmeässä korallissa, johon se koittaa piiloutua keräämällä korallin oksan ympärilleen. Tämän ansiosta on myös helppo nähdä, onko korallissa rapua vai ei. Jos jäät seuraamaan rapua hetkeksi, saatat nähdä, kuinka se vähitellen alkaa taas etujaloillaan keräämään oksaa ympärilleen päästäkseen takaisin piiloonsa. Väritykseltään se jäljittelee isäntä-korallinsa väritystä, muun muassa pinkki, violetti tai valkoinen ja sen kehossa on samantyylisiä kyhmyjä kuin korallilla ja siksi se naamioituukin erityisen hyvin. Ravun voi löytää 5-15 m syvyydestä Indo-Tyynenmeren alueella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *