Joulukalenteri – luukku 9: Bigeye trevally

Bigeye trevally

Bigeye trevally on vaikuttava näky, kun se ilmestyy tuhatpäisenä parvena näkökenttään. Bigeye trevally kuuluu Carangidae-perheeseen monien muiden merikalojen kanssa. Nämä harmaankiiltävät kalat kasvavat korkeintaan 120cm pitkiksi ja voivat painaa jopa 18 kg. Yleensä ne ovat noin 60 cm pitkiä. Päiväsaikaan ne viihtyvät isoissa parvissa mutta öisin ne liikkuvat yksinään metsästämässä. Helpoin tapa erottaa bigeye trevally muista kaloista on sen tumma selkäevä, jossa on vaalea kärki. Trevally viihtyy pääosin rannikkoseutujen ja rannikkosaarten riutoilla korkeintaan 100 metrin syvyydessä ja sen levinnäisyysalue on Intian Valtameren ja Tyynen Valtameren alue. Kuvassa oleva parvi on kuvattu Balicasag-saaren riutalla, jossa hitaasti liikkuva parvi on tuttu näky. Suomeksi löysimme tälle kalalle nimen isosilmäpiikkimakrilli, mutta jos jollain on varmempaa tietoa, otamme sen mielellämme vastaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *