Joulukalenteri – luukku 11: Whip coral shrimp

Whip coral shrimp

Whip coral shrimp kuuluu niihin pienimpiin asukkaisiin pinnan alla, joita tulet näkemään. Kooltaan ne ovat noin 1,5cm. Ne asustavat usein pitkissä viuhkakoralleissa (whip coral), joita löytyy 10 metristä ja syvemmältä. Paras tapa tarkistaa, onko korallissa asukkaita, on laittaa käsi noin 10 cm korallin taakse ja kuljettaa sitä korallin juuresta loppuun, vaihtaa puolta ja kulkea toiseen suuntaan. Tämä katka on niin pieni, että se voi piiloutua vain vaihtamalla korallin toiselle puolelle. Whip coral shrimp elää yhdessä korallin kanssa putsaten sitä ja syömällä sen pinnalla eläviä parasiittejä. Lisäksi sen ruokavalioon kuuluu plankton ja levä. Väritykseltään ne mukautuvat korallin väriin ja niitä voikin tavata ainakin vihreinä, valkoisina, oransseina ja keltaisina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *