Joulukalenteri – luukku 12: Barracuda

Barracuda

Barrakuda (englanniksi barracuda) on ahvenkaloihin kuuluva heimo, jossa on ainoastaan yksi suku, johon kuuluu 26 lajia. Lajista riippuen barrakudat voivat kasvaa jopa kaksimetrisiksi. Pienimmät lajit ovat muutamia kymmeniä senttejä pitkiä. Barrakudalla on yleensä vaalea maha, hopeanharmaa kylki ja tummansininen, vihreä, valkoinen tai harmaa selkä. Ne ovat pitkiä ja voimakkaita ruumiltaan, niillä on voimakkaat leuat ja terävät tikarimaiset hampaat. Ravinnokseen ne syövät muita kaloja, joita ne saalistavat nopeiden ja yllättävien pyrähdysten avulla, jopa 43km/h. Barrakudia pidetään vaarallisena sukeltajalle, mutta yleensä hyökkäyksessä on kyse väärinkäsityksestä barrakudan nähdessä ihmisellä jotain kiiltävää, jonka kala mieltää saaliina. Aikuiset ja suuret barrakudat saalistavat yksin mutta poikaset ja pienemmät lajit viihtyvät isoissa parvissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *