Joulukalenteri – luukku 14: Ghost pipefish

Ghost pipefish

Kummitusneula (englanniksi ghost pipefish) on jälleen varsin erikoisen näköisten kalojen heimo ja monien valokuvaajien suosikki. Se yhdistetään usein merihevosiin ja neulakaloihin, mutta ne kuuluvat eri perheisiin. Kummitusneulat ovat kooltaan suurimmillaan 15 cm pitkiä. Niillä on pitkulainen ruumis, pitkä nokka ja kookkaat rintaevät. Joillain lajeista kasvaa erilaisia ripsumaisia ulokkeita, jotka auttavat niitä piiloutumaan erittäin hyvin ympäristöönsä, minkä takia niitä on vaikea löytää. Yksi lajeista näyttää muun muassa ihan merilevältä ja merililjoissa viihtyvät matkivat ulkonäöllään hyvin paljon liljaa. Kummitusneulat viettävät suurimman osan ajasta paikoillaan tai virtauksen mukana kulkeutuen. Yleensä ne asuvat pareittain ja naaras on urosta ismompi. Tällä sivustolla on hyvät esimerkit kummitusneulojen seitsemästä tunnetusta eri lajista. Kummitusneulojen ravintoa on pienet selkärangattomat eläimet ja niitä voi löytää Intian valtamerestä. Kuvassa on kummitusneula, ornate ghost pipefish.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *