Joulukalenteri – luukku 16: Flying gurnard

Flying gurnard

Perhossimppu (englanniksi flying gurnard) ei lennä vetten päällä, kuten lentokalat, vaikka sen englanninkielisessä nimessä lentämiseen viitataankin. Nimi johtuu sen tavasta liikkua pohjassa. Perhossimpun tunnistaa helpoiten sen valtavan kokoisista rintaevistä, jotka se levittää täyteen mittaansa, jos sitä uhataan. Evät näyttävät siiviltä ja kala ikään kuin liitää lähellä pohjaa suurten rintaeviensä avulla. Suurimmillaan “siipien” kärkiväli voi olla jopa 50 cm. Niiden kärjissä on yleensä kirkkaan siniset kuviot saalistajien pelästyttämiseksi. Muuten kala on väritykseltään selästään punertavia tai harmaita ruskein täplin ja vatsastaan vaaleampia. On myös nähty, että kala ikään kuin kävelee vatsaevillään, kun se etsii ruokaa hiekkapohjasta. Ravinnoksi sille kelpaa pienet kalat, simpukat ja pienet selkärangattomat. Kalan voi löytää hiekka-alueilta 1-60 metrin syvyydestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *