Joulukalenteri – luukku 18: Leaf scorpionfish

Leaf scorpionfish

Keinujasimppu (englanniksi leaf scorpionfish) kuuluu samaan perheeseen skorpionisimpun kanssa. Tästä kertoo muun muassa sen pään samanlainen muoto sekä saalistustapa. Simppu odottaa, että saalis on tarpeeksi lähellä ja avaa sitten suunsa muodostaen voimakkaan imun, jonka avulla saalis päätyy simpun suuhun. Keinujasimput kasvavat noin 10 cm pitkiksi ja voivat olla väritykseltään keltaisia, valkoisia, ruskeita, vihreitä, punaisia tai pinkkejä. Sen ihon pintakerros kuoriutuu 10-14 päivän välein ja samalla se vaihtaa väriä. Olemukseltaan se muistuttaa kuollutta lehteä, mistä sen englanninkielinen nimikin johtuu. Se korostaa tätä vaikutelmaa heilumassa kevyesti vedessä kuin kuollut lehti. Tästä taas tulee suomalainen nimi. Keinujasimpun myrkky ei ole yhtä vaarallista kuin skorpionisimpun tai siipisimpun. Keinujasimpulla on laaja levinneisyys. Se viihtyy trooppisissa vesissä matalammalla kuin 130 metriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *