Joulukalenteri – luukku 21: Lionfish

Lionfish

Siipisimppu (englanniksi lionfish) on näyttävä ja laajalle levinnyt kala, johon pätee sääntö “mitä kauniimpi tai rumempi, sitä vähemmän siihen kannattaa koskea”. Kala on väritykseltään usein punavalkoraitainen mutta myös tummemmat sävyt ovat mahdollisia. Kalalla on pitkät selkä- ja sivuevät, joiden päässä on myrkkypiikit. Myrkky on haitallinen myös ihmiselle mutta kala käyttää niitä vain puolustautuakseen. Kooltaan kala on keskiluokkaa, aikuisena se on suurimmillaan noin 40 cm. Kalan luontainen esiintymisalue on Intian ja Tyynessä valtameressä mutta nykyään niitä on levinnyt myös Atlantille, jossa kala lisääntyy nopeasti, koska sillä ei ole luontaisia vihollisia. Siipisimppu kuuluu samaan sukuun kuin skorpionisimppu ja saalistaa samalla tavalla avaamalla suunsta nopeasti, kun saalis on tarpeeksi lähellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *