Joulukalenteri – luukku 22: Snake eel

Snake eel

Käärmeankerias (englanniksi snake eel) on ankeriaskalojen suvun suurin lahko, johon kuuluu yli 250 lajia. Suurimmat lajit voivat kasvaa jopa 250 cm pitkiksi, mutta yleisimmin ne ovat noin metrin mittaisia. Ulkonäöltään ne muistuttavat käärmettä pitkällä ja käärmemäisellä ruumiillaan. Selkä- ja peräevät ovat pitkät. Väritykseltään käärmeankeriaat voivat olla raidallisia tai pilkullisia. Raidallisen käärmeankeriaan erottaa merikäärmeestä helpoiten pitkästä selkäevästä. Käärmeankeriaat viettävät suurimman osan ajasta koloissa ja useimmiten niistä näkeekin vain pään pilkottavan hiekasta tai onkalosta. Useimmiten ne elävät matalammalla kuin 200 metriä ja syö pieniä kaloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *