Dive Point Alcoyn sidemount – sessio

Kameran kanssa

Järjestimme täällä Dive Point Alcoylla sidemount – session ystäviemme Ville ja Kirsikka Vaajakallion suosiollisella avustuksella. Edellä mainittu pariskunta on kerännyt vuosien varrella vankkaa kokemusta niin vedenalaisesta valokuvauksesta kuin luola- ja tekniikkasukelluksestakin. Käykää tutustumassa Vaajiksen kuvamateriaaliin täältä!

Sidemount-sukellus on lähtöisin tekniikkasukelluksen puolelta ja tällä hetkellä se lisää suosiotaan virkistyssukeltajien keskuudessa. Sidemountissa tankit kiinnitetään molemmille sivuille ja sitä kuvaillaan ketterämpänä vaihtoehtona perinteiselle backmountille, jossa pullot sijoitetaan sukeltajan selkäpuolelle. Myös sukellusmatkailun kannalta sidemount on tuplapulloja näppärämpi sillä se toimii kahdella aivan tavallisella sukellukseen tarkoitetulla tankilla ilman minkäänlaisia erikoisliittimiä. Kahdella tankillaan sidemount tarjoaa siis pidemmät sukellukset, lisäten näin sukellusturvallisuutta.

Meille tarjoutui mahdollisuus päästä kokeilemaan kyseistä keksintöä Vaajakallion pariskunnan kanssa. Tunnelma toi mieleen pienenä poikana puhkikulutetuista James Bond-elokuvista tutut vedenalaiset taistelukohtaukset. Veden alla liikkuminen tuntui helpolta ja vaivattomalta. Sukellusasento vääntyi paikoilleen kuin itsestään. Suosittelemme kokeilemaan sidemountteja, mikäli siihen mahdollisuus tarjoutuu. Ainakin Koh Tao Divers tarjoaa kursseja kyseisen aktiviteetin harjoittamiseen.

Alla sidemount-session kuvakooste.

Onko sinulla kokemusta sidemounteista? Kuulemme mielellämme mielipiteitänne!

Vaajakallio

Sidemount

James

Niko

Teija

Ville

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *