Airbnb vai Couchsurfing New Yorkissa?

New Jersey

Palataanpa viimeinkin takaisin viime syksyyn ja unelmaan New Yorkista. Joku saattaa muistaa, että vietimme viime kesän Suomessa. Muutaman ensimmäisen Suomessa vietetyn viikon aikana vahvistui päätös siitä, että tulisimme jatkamaan matkaa. Varasimme lennot NYCiin, joka oli kohteena toaalisesti matkabudjettimme tavoittamattomissa tai siis näin aluksi luulimme.

Sesonkiaikana lentäminen on kamalaa. Sesongin ulkopuolella olisimme saaneet samaan hintaan menopaluuliput. Muun aikataulumme myötä meillä ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja. Varasimme lennon viidennelle elokuuta. Yhdeksän viikkoa Suomessa saisi luvan riittää. Halusimme suunnata kohti uusia seikkailuja. Jostain olisi joka tapauksessa säästettävä ja päätimme aloittaa majoituksesta.

Olimme kuulleet paljon hyvää Airbnb-palvelusta, jonka kautta ihmiset vuokraavat asuntojensa ylimääräisiä huoneita kohtuullista korvausta vastaan. Couchsurfing-kohteena New York osoittautui todella haastavaksi, sillä jokaiselle sohvalle oli tulijoita runsaasti ja hosteilla alkoi olla varsin erikoisia vaatimuksia vieraitaan kohtaan. Löysimme lopulta meille sopivan vaihtoehdon Airbnb-palvelun kautta New Jerseyn puolelta PATH-junareitin varresta. Meillä oli siis käytännössä muutaman minuutin matka World Trade Centerille ja sitä kauta Manhattan oli otettavissa haltuun niin hyvin kuin se ylipäätään on mahdollista.

Päädyimme erittäin asiallisen pariskunnan vieraaksi, jotka tarjosivat meille ison huoneen 50 euron yöhintaan. Hinta oli kohtuullinen ja sijainti loistava. Airbnb:stä löytyy monentasoisia ja monen hintaisia asuinvaihtoehtoja asumukseksi muunnetusta taksista veneeseen ja luksushuoneistoon kaikilla herkuilla.

Huoneemme sijaitsi rauhallisessa kaupunginosassa idyllisine kahviloineen ja kivijalkapuoteineen vailla ryysistä ja tungosta Manhattanin sykkeestä puhumattakaan. Paikka osoittautui täydelliseksi, sillä vietettyämme päivän New Yorkin sykkeessä olimme aivan poikki. Yksityiskohtien ja vilskeen määrä oli tajunnan räjäyttävä. Oli mukava vetäytyä kulmabaariin oluelle ja hengittää vapaasti hektisen päivän jälkeen.

Toisten kotona asumisessa on puolensa. Kontakti paikalliseen väestöön on meille tärkeää ja näin se onnistuu. Vuosia vietettyämme erilaisissa hotelleissa ja hostelleissa olimme tyytyväisiä ratkaisuumme. Toki kannattaa varmistua hostin aikeista ja luotettavuudesta. Se onnistuu parhaiten valitsemalla kohde, jolla on runsaasti positiivista palautetta. Peruutusehdot ja siivousmaksut sun muut kannattaa tarkistaa. Voimme lämpimästi suositella niin New Jerseytä kuin Airbnb:täkin, jos olet aikeissa ottaa Manhattanin haltuun.

Oma "kotikatumme", näytti monista leffoista tutulta

Oma “kotikatumme” näytti monista leffoista tutulta

Löysimme Airbnb:n kautta itsellemme varsin viihtyisän majapaikan.

Löysimme Airbnb:n kautta itsellemme varsin viihtyisän majapaikan.

Meillä oli myös lupa käyttää keittiötä tarvikkeineen omiin tarpeisiimme.

Meillä oli myös lupa käyttää keittiötä tarvikkeineen omiin tarpeisiimme.

Löytämämme kohde ei valitettavasti ole enää Airbnb:ssä, sillä isäntäpariskunta on vuokrannut ylimääräisen huoneensa pitkäaikaisesti.

Löytämämme kohde ei valitettavasti ole enää Airbnb:ssä, sillä isäntäpariskunta on vuokrannut ylimääräisen huoneensa pitkäaikaisesti.

Viereisellä kadulla juhlittiin itsenäisyyspäivää, meille ei vain selvinnyt, että minkä maan.

Viereisellä kadulla juhlittiin itsenäisyyspäivää, meille ei vain selvinnyt, että minkä maan.

Jersey Cityn kaduilla oli rauhallista verrattuna Manhattanin vilinään.

Jersey Cityn kaduilla oli rauhallista verrattuna Manhattanin vilinään.

New Jersey

PATH

Yksi vastaus artikkeliin ”Airbnb vai Couchsurfing New Yorkissa?

  1. HämeenH

    Kovasti yrittänyt miettiä, että mihin Airbnb ja mahdolliset sen tulevat kilpailijat muuttavat majoitusbisnestä pidemmällä aikavälillä. Perinteisille hotelleille ja hostelleille jää varmasti oma markkinasegmenttinsä, mutta kuinka suuri se on?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *