Central Park – New York TOP 5

Sukellus Asiaan vietti elokuussa 2016 viikon Isossa Omenassa. Seuraavissa postauksissa esittelemme oman TOP 5 – listamme tuosta klassikoksi muodostuneesta kaupunkikohteesta. Ensimmäisenä on vuorossa Central Park.

Central Park

New Yorkin keskuspuisto, Central Park, kuuluu mielestämme aivan ehdottomiin vierailukohteisiin New Yorkin visiitillä. Puisto on monien elokuvien ja TV-sarjojen ansiosta ehkä maailman tunnetuin puistoalue, joka kattaa 3,4 neliökilometrin suuruisen alueen. Älä edes kuvittele, että ehdit kulkea sen läpi yhdessä tai kahdessakaan päivässä. Puistossa järjestetään myös lukuisa määrä erilaisia tapahtumia, joten kannattaa tarkistaa tapahtumakalenterit ennen reissua.

Sukellus Asiaan oli varannut puistolle yhden päivän ja tarkoituksena oli ilman mitään ennakkovalmisteluja katsoa, mitä puisto meille tarjoaa. Ja sitähän riitti. Keräsimme puiston erilaisista kojuista itsellemme pikniktarpeet, jotka nautimme ympäristöämme ihmetellen. Nälkää ei siis kävelyn aikana ainakaan tarvitse nähdä, sillä kojuja on sopivin välimatkoin.

Yksi kohokohta puistossa oli rullaluistindisko, jonka järjesti Central Park Dance Skaters Association. Lajin kokeneet taitajat jammailivat rennon musiikin tahtiin aidatulla asfalttikentällä. Parasta koko hommassa oli seurata, kuinka itsevarmasti ja omalle tyylilleen uskollisina luistelijat toteuttivat itseään. Suurimmaksi osaksi osallistujat olivat oikeita aikuisia, toki mukana oli muutama nuorempikin oppipoika.

Puistosta löytyy useampia leikkipuistoja lapsille, patsaita, suihkulähteitä ja vesiputouksia, eläintarha, huvipuisto, karuselli, järviä sekä lukuisa määrä erilaisia soittajia ja muita katutaiteilijoita. Puisto sopii siis erityisen hyvin rauhalliseen vaelteluun ja ihmisten tarkkailuun mutta toki myös aktiiviseen liikkumiseen ja kuntoiluun. Nähtävyyksistä pitää mainita edesmenneelle, John Lennonille, omistettu Strawberry Fields. Kyseessä on hehtaarin kokoinen pisaranmuotoinen alue, jonne 120 maata on lahjoittanut kasveja, myös Suomi. Alue oli Yoko Onon ja John Lennonin lempipaikka koko puistossa ja se sijaitsee aivan heidän kotinsa edustalla, missä Lennon myös murhattiin vuonna 1980. Strawberry Fields on nimetty puiston hiljaiseksi alueeksi ja sen keskellä on marmorilaatoitus, jonka keskellä lukee “Imagine”.

Puisto

Katutaiteilija

Bethesda Fountain

Bethesda Fountain

Gondoliajelulla Central Parkissa

Gondoliajelulla Central Parkissa

Liisa Ihmemaassa (Alice in Wonderland) - patsasta oli hankala nähdä sen päällä kiipeilevien lasten seasta.

Liisa Ihmemaassa (Alice in Wonderland) – patsasta oli hankala nähdä sen päällä kiipeilevien lasten seasta.

Hodarikaupoilla

Hodarikaupoilla

Rullaluistindiskossa oli mahtavaa seurata taitavia ja itsevarmoja tanssijoita.

Rullaluistindiskossa oli mahtavaa seurata taitavia ja itsevarmoja tanssijoita.

Puisto

Strawberry Fields ja Imagine

Strawberry Fields ja Imagine

2 vastausta artikkeliin ”Central Park – New York TOP 5

 1. Saana · Live now – dream later

  Ensimmäinen New Yorkin reissu kolkuttelee ovella, ja Central Park on mun listalla ykkösenä. Sain juuri Instagramin välityksellä vinkin, että sinne kannattaa vuokrata polkupyörä, mikä itse asiassa vaikuttaa ihan fiksulta idealta myös tämän postauksen perusteella. Betoniviidakkokammoisena ensimmäinen tallentamani New York -aiheinen postaus oli “New Yorkin 9 parasta puistoa” 😀 Eli anna tulla vaan loputkin kohteet TOP5:sta, jään odottelemaan mielenkiinnolla! 🙂

  Vastaa
  1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

   Hei Saana! Kiitos kommentistasi! Central Parkia pääsee tosiaan kiertämään kätevästi myös pyörällä tai vaikka hevosvankkureilla halutessaan. Suosittelen käymään tuolla puiston virallisilla kotisivuilla, siellä löytyy tästäkin aiheesta tarkempaa lisätietoa. TOP 5 jatkuu pian 😉

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *