Times Square – New York TOP 5

Times Square

Times Square, tuo New Yorkin ikoninen kuva. Lähestulkoon jokainen meistä on nähnyt aikamme suosituista tv-sarjoista ja elokuvista vilauksia tästä alueesta. Times Square on NYC:in pakollinen vierailukohde, halusit tai et. Tunnelma on käsinkoskeltavan merkillinen ja hulina käsittämätön. Hihasta repijöitä riittää. Sarjakuvista ja elokuvista tutut hahmot pyörivät jaloissa. Darrainen, vanhalta viinalta dunkkaava Supermario haluaa valokuvaan kanssasi muutaman taalan tipin toivossa samalla, kun kodittomat myyvät lippuja Broadwaylle ja Comedy Centralin stand up-iltoihin.

Kyseiseen kortteliin kristallisoituu amerikkalainen unelma vapaudesta. Kontrasti on karmea. Julkkiksia, jetset-elämää, loistoautoja, onnenonkijoita, menestystarinoita ja totaalisia epäonnistumisia. Kaikki samassa sekamelskassa, sulassa sovussa, elämässä rinta rinnan toistensa kanssa. Solidaarisuus ei ole se termi, jolla kuvailla tätä ihmisten välistä soppaa. Turistimassat tuovat oman osansa tähän kaikkeen ja toki myös leivän monelle kulmilla pyöriville.

Kannattaa vain hypätä hulinan vietäväksi ja nauttia hämmennyksestä tolkuttomine valotauluineen. Lippuja erilaisiin esityksiin saa hyvinkin edullisesti, jos hinnoista jaksaa vääntää. Kymmenien eurojen lippupaketit on mahdollista saada lähes ilmaiseksi – tai ainakin me saimme. Toki tippiä odotetaan aina, vaikka liput ilmaisia olisivatkin. Tippaaminen on monelle suomalaiselle vierasta, mutta kannattaa muistaa, että valtaosa tarjoilijoista ja muista palvelualoilla työskentelevistä elää lähestulkoon kokonaan tippien varassa.

Ostimme siis liput jonkun nurkkakuppilan stand up-iltaan ja painelimme sisään huuli jengalla. Valtaosaan lipuista sisältyy ostovelvoite virvokkeisiin. Asiakkaita edellytetään ostamaan kaksi tuotetta illan aikana. Jokainen toki voi itse valita käyttääkö rahansa bisseen vai poppareihin. Luvassa oli puolenkymmentä nousevaa tähteä. Kyllä kannatti.

Tästä pääset lukemaan muut New York TOP 5 – postauksemme.

Times Squarelle pääsee kätevästi useammalla subwayn linjalla.

Times Squarelle pääsee kätevästi useammalla subwayn linjalla.

Myös Madame Tussaud seurueineen löytyy vilkkaalta aukiolta.

Myös Madame Tussaud seurueineen löytyy vilkkaalta aukiolta.

Times Square tarjoaa mahdollisuuden monelle aloittelevalle stand up-koomikolle näyttää kykynsä.

Times Square tarjoaa mahdollisuuden monelle aloittelevalle stand up-koomikolle näyttää kykynsä.

times square

Times Squarelta voi bongata omat leffojen suosikkihahmot ja päästä yhteiskuvaan pientä tippiä vastaan.

Times Squarelta voi bongata omat leffojen suosikkihahmot ja päästä yhteiskuvaan pientä tippiä vastaan.

kulma

Yellow cab, nähtävyys sekin

Yellow cab, nähtävyys sekin

suudelma

times square

mainos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *