New York TOP 5 – jotain jäi vielä kertomatta

Manhattanin siluetti ja Brooklyn Bridge, kyllä näissä maisemissa kelpasi ottaa pienet nokoset.

Manhattanin siluetti ja Brooklyn Bridge, kyllä näissä maisemissa kelpasi ottaa pienet nokoset.

Vietimme ensivisiitillämme New Yorkissa elokuussa 2015 viikon verran, jonka koimme varsin sopivaksi ajaksi ensikosketuksen saamiseen. Kaupunki on valtava ja nähtävää, koettavaa ja tekemistä riittäisi pitkäksi ajaksi. Me päätimme tutustua ehkä niihin klassisimpiin kohteisiin, joista olemmekin jo kertoneet New York TOP 5 – postauksissamme. Huomasimme, että yksi kohde päivässä riittää, jotta päivästä saa kunnolla kaiken irti eikä tarvitse juosta kieli vyön alla jonosta toiseen. Lisäksi kulkemisiin on hyvä varata aikaa, varsinkin, kun majoituimme New Jerseyn puolella. Museoihin ja esimerkiksi Central Parkiin saisi käytettyä enemmänkin kuin yhden päivän, jos niihin haluaisi tutustua läpikotaisesti. Mitä muuta ehdimme tehdä, siitä tässä nyt sekalainen kooste runsaan kuvituksen kera.

Vapaudenpatsas on ehdottomasti yksi New Yorkin tunnetuimmista symboleista. Jos haluat päästä kierrokselle patsaan sisälle ja ihailemaan maisemia kruunusta käsin, liput tulisi varat hyvissä ajoin ennen vierailua. Valittavana on erilaisia risteilyjä patsaan ympärillä ja halutessasi pääset myös saarelle patsaan juureen. Nyt seuraa säästövinkki, jonka varmasti moni muukin on antanut, joten niin teemme mekin. Patsaan näkee ilmaiseksi Staten Islandille kulkevalta oranssilta lautalta. Staten Islandin terminaaliin päästyäsi voit seurata muiden matkustajien esimerkkiä ja mennä suoraan jonottamaan takaisin lauttaan. Lauttaan päästyäsi kannattaa toimia nopeasti, jos haluat varata paikan siltä laidalta, josta patsaan näkee. Parhaat paikat viedään vauhdilla.

Toinen säästövinkki liittyy kulkemiseen. Itse hyödynsimme metroja ja PATH-junaa, jolla pääsimme New Jerseyn puolelle. Manhattan on suuri alue, jossa on helppoa kulkea maanalaisen avulla. Vuoroja kulkee ympäri vuorokauden, toki yöllä harvemmin mutta pääsimme JFK:n kentältä New Jersey:in keskellä yötä ilman ongelmia. Lippuja ostaessa automaateista apua on usein saatavilla.

Mainitsimme jo aikaisemmin kuinka moni yksityiskohta katukuvassa tuntui meistä tutulta, vaikka molemmille vierailu Yhdysvaltoihin oli ensimmäinen. Tämän selittää monet elokuvat ja sarjat, jotka sijoittuvat tähän klassikon asemaan yltäneeseen kaupunkiin. Esimerkkejä näistä yksityiskohdista olivat paloautot, liikennemerkit, rakennusten ulkopuolella kulkevat paloportaat ja keltaiset taksit.

New York ei ollut varsinainen määränpäämme, vaan pysähdyimme siellä, koska lennot Väli-Amerikkaan sai sitä kautta edullisemmin. Emme toki olleet yhtään harmissamme tästä pysähdyksestä. New York on melko helppo matkakohde ensikertalaisellekin ja sinne on hyvä palata, koska aina jää jotain näkemättä.

Kaduilla kulkiessa tuli välillä olo, kuin olisi ollut jonkun elokuvan lavasteissa.

Kaduilla kulkiessa tuli välillä olo, kuin olisi ollut jonkun elokuvan lavasteissa.

Follow that yellow cab!

Follow that yellow cab!

Lähipuistossa oli alkamassa värikäs kulkue Bolivian itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Lähipuistossa oli alkamassa värikäs kulkue Bolivian itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Manhattan

Manhattan

Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas Staten Island-lautalta kuvattuna

Vapaudenpatsas Staten Island-lautalta kuvattuna

Laivan kallistuskulmasta voi päätellä kaikkien kuvaajien olevan toisella puolella ihastelemassa Vapaudenpatsasta.

Laivan kallistuskulmasta voi päätellä kaikkien kuvaajien olevan toisella puolella ihastelemassa Vapaudenpatsasta.

Vasemmalla New Jersey City, keskellä Vapaudenpatsas, oikealla Manhattan

Vasemmalla New Jersey City, keskellä Vapaudenpatsas, oikealla Manhattan

Mainoslakana lentokoneen perässä, näitä on siis oikeassakin elämässä?

Mainoslakana lentokoneen perässä, näitä on siis oikeassakin elämässä?

Paloauto

Poseeraus punaisella matolla, täytyy olla siis julkkis, mutta kuka?

Poseeraus punaisella matolla, täytyy olla siis julkkis, mutta kuka?

Empire State Building

Empire State Building

Tauluja

Lounaalla dinerissa

Lounaalla dinerissa

Maanalaisella pääsi kulkemaan näppärästi. Matalilla käytävillä oli välillä helteisen kuuma.

Maanalaisella pääsi kulkemaan näppärästi. Matalilla käytävillä oli välillä helteisen kuuma.

Kylttejä

Hamppari...

Hamppari…

...ja hodareita, kansallisruokaa

…ja hodareita, kansallisruokaa

Natural History

Yksi vastaus artikkeliin ”New York TOP 5 – jotain jäi vielä kertomatta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *