Espanjan opiskelu latinalaisessa Amerikassa

Koulussa

Brasiliaa lukuunottamatta lähes kaikissa muissa Etelä- ja Väli-Amerikan maissa puhutaan espanjaa, joten kielen alkeiden opettelu on vähintäänkin suositeltavaa sinne päin suuntaaville. Englannillakin pärjää, mutta vastaanotto on välittömästi lämpimämpi, kun edes yrittää asioida espanjaksi. Kielen alkeet on kohtalaisen helppo sisäistää ja jo muutama perusfraasi auttaa monissa tilanteissa paljon eteenpäin. Suosittu vaihtoehto kielen oppimiseksi on osallistua kielikurssille, joita tarjoaa kielikoulut monissa maissa Etelä- ja Väli-Amerikassa. Guatemalassa Antigua on kuuluisa runsaasta kielikoulujen määrästään ja on myös yksi edullisimmista vaihtoehdoista. Espanjan opiskelu on toki mahdollista myös Espanjassa, mutta hintataso on yleensä korkeampi.

Koulun valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa, jottei tule turhia pettymyksiä ja rahoilleen saa vastinetta. Koulujen opetustavoissa, aikatauluissa, hinnoissa ja muissa palveluissa voi olla suuriakin eroja. Kannattaa siis ottaa yhteyttä useampaan kouluun ja vertailla vastauksia. Tehokkain tapa oppimisen kannalta on valita yksityistunnit, jolloin saat opettajan kaiken huomion ja tehokkuuden itsellesi. Tuntimäärän voi silloin myös määrittää itse, sekä sen, kuinka monena päivänä ja kuinka pitkään haluaa opiskella. Kun tämän lisäksi valitsee perhemajoituksen, on altistus kielelle taattu. Kyseessä on siis hyvin intensiivinen opiskelumuoto. Osa kouluista keskittyy enemmän oheisohjelman tarjoamiseen ja hauskanpitämiseen, mikä on myös hyvä vaihtoehto. Pitää vain selvittää etukäteen itselleen, mitkä ovat omat tavoitteet. On myös hyvä varmistaa etukäteen, onko opinnoista mahdollista saada todistus myöhempää tarvetta varten.

Monissa kouluissa myös opetus tapahtuu pääsääntöisesti espanjaksi, joten englannin käyttöä koitetaan hyvin vahvasti minimoida. Kuten mikä tahansa muukin intensiivikurssi, alussa opiskelu voi viedä kaiken energian ja jaksamisen, sillä uutta asiaa tulee heti, paljon ja vauhdilla. Sinnikäs uurastus kuitenkin palkitaan, kun ruokapöytäkeskustelut alkavat pidentyä ja väärinkäsitykset vähentyä. Mitä vähemmän turvautuu englantiin, sitä nopeammin uusi kieli alkaa sujua. Omaa oppimista voi edistää myös käyttämällä kieltä mahdollisimman monipuolisesti kuten musiikin, uutisten ja internetin avulla. Kun omat kurssit on suoritettu, tärkeintä on ylläpitää kieltä, mikä onnistuu tietenkin helpoiten espanjankielisessä ympäristössä.

Esimerkkinä edullisesta ja laadukkaasta kielikoulusta mainittakoon Antigüeña Spanish Academy, jossa majoituksineen kuukauden kielikurssi kustantaa noin 700 euroa/hlö. Kokonaisuuteen sisältyy 4 tuntia opiskelua päivässä 5 päivänä viikossa, perhemajoitus sekä kolme ruokaa päivässä. Kouluja on valtavasti ja taso varmasti vaihtelevaa, mutta edellä mainittu tuntuu olevan varsin suosittu ja hyvässä maineessa. Jokainen valitkoon itselleen parhaan vaihtoehdon. Toki voi myös valita omansa paikan päältä. Valtaosaa kouluista et nimittäin löydä netistä.

Antiguena Spanish Academyn toimisto

Antiguena Spanish Academyn toimisto

Espanjan opiskelu voi tapahtua myös viihtyisässä puutarhassa.

Espanjan opiskelu voi tapahtua myös viihtyisässä puutarhassa.

Puutarhasta näkyy, kuinka Fuego-tulivuori purkautuu taustalla.

Puutarhasta näkyy, kuinka Fuego-tulivuori purkautuu taustalla.

Lisäaktiviteetit voivat sisältää muun muassa tortillojen valmistusta.

Lisäaktiviteetit voivat sisältää muun muassa tortillojen valmistusta.

Tuntien välillä voi tutustua toisiin opiskelijoihin.

Tuntien välillä voi tutustua toisiin opiskelijoihin.

Yksi vastaus artikkeliin ”Espanjan opiskelu latinalaisessa Amerikassa

  1. säppä

    Hei, kiitos tästä. Oon miettinyt, että olisi hauska joskus opiskella kieltä tuollakin päin maailmaa eikä vain tätä Espanjan espanjaa. Tässä yksi hyvä vaihtoehto. 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *