El Tunco – surffareiden musta ranta

El Tunco

San Salvadorista suuntasimme El Salvadorin rannikolle, surffareiden suosimaan pieneen kylään nimeltä El Tunco. El Salvadorilla on 307 km rantaviivaa ja tämä oli meille molemmille ensimmäinen kerta Tyynenmeren tällä rannalla. Tavoitteenamme oli nauttia pitkästä aikaa rantatunnelmasta riippumatossa löhöillen muutaman päivän ajan. Surffaamisen päätimme jättää tällä kertaa väliin. El Tuncon ranta on mustaa hiekkaa ja isoja kiviä, mikä yhdistettynä isoihin aaltoihin soveltui nimenomaan surffareille mutta uimaan tuosta rannasta ei ilman mustelmia olisi päässyt. Olimme matkalla hiljaisella kaudella, joten saimme olla melko rauhassa ja se sopikin meille erittäin hyvin. Jos jotain varsinaisia aktiviteetteja kylästä olisi halunnut – surffaamisen lisäksi – aika olisi saattanut käydä pitkäksi, mutta lähistöllä on muitakin pieniä kyliä ja rantoja, joihin voi käydä tutustumassa. Me vierailimme lähimmässä pienessä kaupungissa La Libertadissa, josta lähtee myös bussiyhteydet kauemmas El Salvadorissa.

Matkalla Terminal de Occidentelle San Salvadorissa päästäksemme El Tuncon bussiin.

Matkalla Terminal de Occidentelle San Salvadorissa päästäksemme El Tuncon bussiin.

El Tunco

Rantabaari

El Tuncon aallot soveltuivat erinomaisesti surffareille.

El Tuncon aallot soveltuivat erinomaisesti surffareille.

Ranta

2 vastausta artikkeliin ”El Tunco – surffareiden musta ranta

 1. Minna Järvinen

  Moi,

  Kirjoittelehan blogissa jos löytyy siltä suunnalta helmiä (El Salvadorista tai naapurimaista), paikkoja jossa voisi viikkokin vierähtää. Mitä jää teille El Salvadorista erityisesti mieleen?

  Olin 4 vuotta sitten kuukauden El Salvadorissa (salvadorilaisen miehini ja 6 kk vauvan kanssa). Tuli käytyä myös El Tuncossa. Mitä jää teille El Salvadorista erityisesti mieleen?

  Mulla jäi mieleen ihmisten hymyilevät naamat ja ne kaupunkien ja kylien keskustat vallanneet myyntikojut. En ole vielä uskaltanut turvallisuus- ja kustannussyistä ajatella, että tehdään toinen reissu sinne. Mutta jos joku päivä niin sitten maaseudun rauhaan, että uskaltaa vähän vapaammin liikuskella.

  t. miuku

  Vastaa
  1. Sukellus Asiaan Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos kommentista! El Salvadorista jäi tosiaankin mieleen ystävälliset ja hymyilevät ihmiset sekä herkulliset ruuat, joita myytiin lähes joka kadun nurkalla. Emme tosiaan ehtineet käydä muualla kuin El Tuncossa ja San Salvadorissa, mutta mielenkiintoisen kuuloisia kohteita oli monta. Viikko vierähti meilläkin muutamassa paikassa, ainakin Roatanilla ja Caye Caulkerilla, josta on tulossa postaus pian. Pienempiä ja mielenkiintoisia kohteita on tuo seutu täynnä ja varmasti miehesi kanssa niihin tutustuminen ja pääsy on teille helpompaa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *