Venice Beach ja Santa Monica – rantojen aatelia

Venice Beach

Yhden kolmesta päivästämme Los Angelesissa olimme päättäneet käyttää Venice Beachiin ja Santa Monican alueeseen tutustumiseen, olihan nämäkin jälleen monesta elokuvasta ja TV-sarjasta tuttuja kohteita. Saimme tosiaan kulutettua tähän koko päivän, sillä kuten aiemmin jo mainitsimme, Los Angelesissa välimatkat ovat pitkät ja olimme päättäneet kulkea julkisilla. Matkaa Los Angelesin keskustasta Venice Beahille on 23 km ja pääsimme kyllä hyvin perille ilman pitkiä kävelymatkoja tai odotusaikoja, mutta aikaa meni yli 2 tuntia suuntaansa.

Venice Beach on laaja ranta-alue, joka käsittää yli neljän kilometrin mittaisen, rannan suuntaisen kävelykadun (Ocean Front Walk tai Boardwalk), pyöräilykadun sekä lukuisat erilaiset urheilukentät. Yksi tunnetuimmista on Muscle Beach Venice, joka on käytännössä ulkoilmakuntosali aivan kävelykadun vieressä, jonne hyväkuntosiet bodarit tulevat näyttäytymään ja jotka myös kuulemamme mukaan mielellään suostuvat yhteiskuvaan. Myös Arnold Schwarzeneggerin tiedetään treenanneen täällä. Kävelykadun varrelta löytyy lukuisia ravintoloita, rantamuotia tarjoavia myymälöitä, iso skeittiparkki, Skate Dancing Plaza, erilaisia katutaiteilijoita ja -esiintyjiä sekä hyvällä tuurilla myös uusimman leffan kuvausryhmä. Tärkein nähtävyys on kuitenkin itse ranta, joka on upea ja hiekkarantaa riittää kyllä useammallekin auringonpalvojalle. Ranta tarjoaa myös surffareille soveltuvia aaltoja. Suosittelemme aktiviteetiksi ehdottomaksi ihmisten tarkkailua!

Jatkamalla kävelykatua pohjoiseen pääsee Santa Monican alueelle, jonka tunnistaa varmasti isosta laituristaan, jonne on rakennettu kokonainen huvipuisto. Auringon laskiessaa merelle maailmanpyörä ja vuoristorata muodostavat kuuluisan silhuetin. Aivan laiturin läheisyydestä löytyy myös Original Muscle Beach, jolla on ollut merkittävä rooli kuntoilubuumin kehittymisessä Yhdysvalloissa 1930-luvulta lähtien. Nykyään alueelta löytyy erilaisia voimisteluun ja akrobatiaan liittyviä välineitä, kuten slack line-köysiä, isoja keinuja, leuanvetotankoja, valtavia köysiratoja sekä nurmialueita, joilla voit nähdä niin akrobaattien, joogaajien kuin taistelulajien harjoittajien suorituksia.

Kaiken kaikkiaan Venice Beach ja Santa Monican ranta ovat loistava kohde aurinkoiselle päivälle tai useammallekin. Vietimme päivän kävellen rauhallisesti rannan lähes päästä päähän tarkkaillen ihmisiä ja nauttien tunnelmasta. Rannalta saa vuokrattua polkupyöriä ja muita menopelejä, jos haluaa päästä reippaammin eteenpäin. Jos poikkeaa korttelin tai kaksi rannalta poispäin, löytää myös erinomaiset shoppailumahdollisuudet, sillä pieniä putiikkeja löytyy jokaiseen makuun. Sukellus Asiaan suosittelee!

Venice on Italian Venetsiaa mukaellen rakennettu suosittu ja arvostettu asuinalue avain rannan vieressä.

Venice on Italian Venetsiaa mukaellen rakennettu suosittu ja arvostettu asuinalue avain rannan vieressä.

Ocean Front Walkilta löytää kaiken, mitä aurinkoiseen rantapäivään tarvitsee.

Ocean Front Walkilta löytää kaiken, mitä aurinkoiseen rantapäivään tarvitsee.

...kuten muun muassa persoonallisia ranta-asuja

…kuten muun muassa persoonallisia ranta-asuja

lisää

Venice

Skeittiparkki

Rannalla riittää varmasti tilaa

Rannalla riittää varmasti tilaa

Venicen Muscle Beach

Venicen Muscle Beach

Sekä Santa Monican laiturin läheltä löytyvä Original Muscle Beach

Sekä Santa Monican laiturin läheltä löytyvä Original Muscle Beach

Original Muscle Beach

Uimavalvoja

Santa Monican laiturille on rakennettu kokonainen huvipuisto.

Santa Monican laiturille on rakennettu kokonainen huvipuisto.

img_6662

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *