Joulukalenteri – luukku 6: Tokio, Japani

Tokio

Hyvin usein olemme ihailleet auringonlaskuja rauhallisella maaseudulla tai veden äärellä, mutta Tokio – jossa vierailimme toukokuussa 2016 – tarjosi aivan toisenlaisen, urbaanin ympäristön tuon keltaisen pallon ihailuun. Kuvassa keskellä näkyy monesta elokuvastakin kuuluisaksi tullut, maailman vilkkaimmaksi sanottu Shibuayn tienristeys, jossa liikenne pysäytetään joka suunnasta, jotta jalankulkijat pääsevät ylittämään risteyksen kaikista suunnista. Erityistä on, ettei ihmiset juuri tunnu tönivän toisiaan, vaikka kadulla saattaa samanaikaisesti olla 2 500 jalankulkijaa. Shibuyan risteyksen vieressä sijaitseva Shibuyan aseman läpi kulkee päivittäin noin kolme miljoonaa matkustajaa. Kuva on otettu Shibuayan aseman vieressä sijaitsevasta ostoskeskuksesta. Myös Tokion kokemuksiimme tulemme vielä palaamaan tulevissa postauksissamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *