Joulukalenteri – luukku 24: Juhannus, Suomi

Juhannus

Jouluaatto, joulukuun 24. päivä, tätä on odotettu! Sehän tarkoittaa, että enää on tasan puoli vuotta juhannukseen ja samalla tasan puoli vuotta tämän päivän tunnelmallisen kalenterikuvan ottamisesta. Juhannus ja joulu – yötön yö ja kaamos – kiteyttävät hyvin vahvasti suomalaisen vuoden kierron. Kun toinen on juuri takana, aletaan jo innolla odottamaan seuraavaa saapuvaksi. Molempiin liittyy myös hyvin vahvasti yhdessäolo perheen ja läheisten ystävien kanssa sekä kaiken kiireen unohtaminen ja hetkestä nauttiminen. Viime juhannuksen saimme viettää näissä kauniissa maisemissa hyvässä seurassa rentoutuen. Niin uudet kuin vanhatkin perinteet kuuluvat myös vahvasti molempiin juhliin. Täällä tropiikissa voimme vain unelmoida valkoisesta joulusta, mutta joulun tunnelman voi silti saavuttaa. Riisipuuron pohjaan polttaminen on muuten huomattavasti hankalampaa riisikeittimellä kuin kattilassa.

Joulukalenterin luukun 24 myötä Sukellus Asiaan-blogi toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää ja rauhallista joulua!

Yksi vastaus artikkeliin ”Joulukalenteri – luukku 24: Juhannus, Suomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *