Unelmienko hylkysukelluskurssini Maltalla?

Retkikuntamme matkalla Oslon kautta Maltalle.

Olin odottanut sitä kuin kuuta nousevaa. Malta ja pari mahtavaa ystävää. Edessä oli kaikkien aikojen hylkysukelluskurssi, jota oli huolella suunniteltu monta pitkää iltaa. Kristallinkirkkaat vedet ja Euroopan – ellei maailman – parhaimmistoon kuuluvat hylkykohteet. Lähdön hetki koitti ja mieliala oli korkealla. Minulla oli takanani vuosia Kaakkois-Aasian sukelluskohteissa, kokemusta sukelluskouluttajana ja sukellusresortin johtajana. Olin tottunut siihen, että puolet vuodesta sukelsin lähes päivittäin.

Olin tehnyt tämän tuhat kertaa, tiesin mitä olin tekemässä. Olin innoissani. Tiesin, että veteen päästessäni maailma ympärilläni hiljenisi, pulssini tasoittuisi ja vajotessani vedenalaiseen maailmaan sisäinen rauha ympäröisi minut. Arkiset huolet ja murheet haihtuisivat täydellisen läsnäolon ja rauhan myötä.

Ensimmäinen sukellus olikin juuri sitä, mitä olin odottanut. Um el Faroud on yksi upeimmista ja tunnetuimmista hylyistä, joita olin koskaan nähnyt. Tätä olin odottanut ja kaivannut, vuosia elänyt auringon noususta auringon laskuun. Tiesin mitä olin tekemässä. Tunsin lajin ja luulin tuntevani myös itseni. En olisi voinut kuvitellakaan, että matkamme toinen sukellus voisi päättyä osaltani onnettomuuteen ja totaaliseen painajaiseen…

STAY TUNED FOR NEXT EPISODE!

Unelmien hylkysukelluskurssi alkamassa

Pitkän odotuksen jälkeen yksi parhaista sukelluksista takana.

Um el Faroud
Kuva: Divewise.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *